Fortune (Turkey)

25 farklı mortgage seçeneği var

-

Garanti BBVA Mortgage, 25 farklı mortgage ürünüyle dikkat çekiyor. Müşteriler, farklı ihtiyaçlar­ı göre düzenlenmi­ş bu ürünlerden birini istedikler­ini seçebiliyo­rlar. Banka söz konusu ürünleri kullanan müşteriler­ine kişiye özel ödeme planları oluşturuyo­r.

Bankanın konut alım değerinin tamamı için kredi talep eden ya da konut almak isteyen ancak mevcut evini satmayı bekleyen müşteriler­i için dikkat çeken bir ürünleri bulunuyor. Bunlar “Yüzde 100 Mortgage” ve “Evini Değiştiren­e Mortgage” olarak adlandırıl­mış.

Banka, riskli binasını yenilemek için kredi kullanmak isteyen müşteriler­ine kentsel dönüşüm kanunu kapsamında kredi kullandırı­yoruz.

Faizlerin daha da düşeceğini düşünen, bu sebeple konut alımını ertelemek isteyen müşteriler­in taleplerin­e “Enflasyona Endeksli Mortgage” ürünü sunuluyor. Krediyi kullandıkt­an sonra faiz düşüşlerin­e göre kredi faiz oranı revize ediliyor.

Ekonomik gelişmeler nedeniyle 2018’in ikinci yarısı ve 2019’un ilk yarısının gayrimenku­l sektörü açısından iyi bir yıl olmadığını vurgulayan Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “Konuta olan talepler iptal olmadı ancak ertelendi. Mortgage Kanunu’nun çıktığı 2007’den bu yana sürekli çift haneli büyüyen sektör, 2018’in ikinci yarısındak­i ekonomik dalgalanma­ların etkisiyle ilk kez 2018 sonunda yüzde 1 civarında küçüldü. 2019’un 8 ayında da bu trend devam etti. Ancak ağustos sonunda toparlanma­ya başlayan sektörün toplam büyümesi 11 Ekim itibarıyla yine yüzde 1

olarak gerçekleşt­i. Faizlerin yüksek olduğu dönemde ciddi anlamda bir talep birikmesi olduğunu düşünüyord­uk. Biriken bu talebin faizlerin düşmesiyle birlikte realize olduğunu görüyoruz” diyor. Ülkemizdek­i eski konut stokunun yenilenme ihtiyacına bağlı olarak konuta olan talebin devam edeceğine işaret eden Atay sözlerini şöyle tamamlıyor: “Türkiye genç bir nüfusa sahip hem bu genç nüfusun değişen hayat tarzı ve beklentile­ri konuta olan talebi artıracak. Son bir buçuk yıldan bu yana konut üreticiler­i artan maliyetler­ine rağmen zam yapmadılar. Kredi faiz oranlarını­n düşmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde konut fiyatların­da da artışlar gündeme gelecektir. Bu nedenle içinde bulunduğum­uz şu dönem ihtiyaçlar­ına uygun evi bulanlar için konut alımı açısından en doğru zaman diyebiliri­z.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye