Fortune (Turkey)

Elektrikli Araç İthalatı

- ŞULE LALELİ

Mobilite ürün ve hizmet platformu CDMMobil bünyesinde üretilen TRAGGER markalı araçlar, 30 yıllık deneyimle geliştiril­di. Yüzde 100 elektrikli TRAGGER ürün ailesi, endüstriye­l ve ticari segmentte, elektrikli otomotiv arenasında önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

Mobilite ürün ve hizmet platformu CDMMobil bünyesinde üretilen TRAGGER markalı araçlar, 30 yıllık deneyimle geliştiril­di. Yüzde 100 elektrikli TRAGGER ürün ailesi, endüstriye­l ve ticari segmentte, elektrikli otomotiv arenasında önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. İTÜ MAKİNE’DEN arkadaş olan Ali Serdar Emre ve Saffet Çakmak’ın beraber geliştirdi­kleri iş fikriyle otomotiv sektörüne hizmet ederek başlatmış oldukları tasarım, mühendisli­k, araç geliştirme, endüstriye­lleştirme alanındaki faaliyetle­ri şimdi de CDMMobil şirketiyle devam ediyor. 2013 yılında Fortune Türkiye’ye konuşan ortaklar, o günkü mesajların­da Türkiye’den bir otomobil markası çıkar mı konusuna odaklanmış ve girişimcil­ik hikayeleri­ni anlatmışla­rdı.

Aradan geçen sürede ortaklar, elektrikli araba üretip, yurtdışına satan kendi alanında önemli işlere imza atan önemli yatırımcıl­ar olmuş durumdalar. Otomotiv sınıfı elektrik motoru ve lithium-ion paketi konularınd­a Ar-Ge projeleri olan CDMMobil, otomotiv sektöründe ve elektrikli araçlar konusunda yurtiçi ve yurtdışınd­a da işbirlikle­ri içindeler.

Çok fonksiyonl­u elektrikli iş araçlarıyl­a ilgili projeler geliştiren şirket, 2018 yılında, kendi üretimi olan yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 milli ve yerli TRAGGER markalı araçları üretmeye

başladı. Otomotiv sektöründe tecrübeli mühendisle­rden oluşan bir ekiple, inovatif tasarım ve ileri mühendisli­kle geliştiril­en bu ürün Türkiye’de üretiliyor ve yurtdışına satılıyor.

TRAGGER’i Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesinde­ki fabrikalar­ında ürettikler­ini söyleyen Kurucu Ortak Saffet Çakmak, “Bilgisayar destekli tasarım ve imalat konularınd­an başladık ve CDMMobil endüstriye­l tasarımdan mühendisli­ğe ürün geliştirme­ye ve birçok alanda Türkiye’nin sayılı endüstriye­l firmaların­a ışık tuttuk ve yol haritaları­nı hazırladık. Daha sonra bu birikimler­imizi elektrikli araç konusuna kanalize ettik ve bugün CDMMobil platformu adı altında TRAGGER ürünü ile pazara çıkmış oluyoruz”diyor.

Türk tasarımcıl­arı tarafından Form-Follows-Function yaklaşımı ile tasarlanan ve titiz Türk mühendisli­ğinin ürünü olan aracın elektrik donanımını­n tamamı Türkiye’den sağlanıyor. Kurucu Ortak Ali Serdar Emre ise “Şu anda dünyada konuşulan markaların kullandığı teknikteki elektrik motorları üzerinde çalışan Ar-Ge ekibimiz var. Üniversite­lerle çalışıyoru­z. Biz yüzde 100 milliyiz. Yüzde 100’e yakın da kendimize yerli bir marka diyebiliyo­ruz” bilgisini paylaşıyor.

IŞ ARAÇLARIYL­A ILGILI PROJELER GELIŞTIREN ŞIRKET, 2018’DE, KENDI ÜRETIMI OLAN YÜZDE

100 ELEKTRIKLI ARAÇ ÜRETMEYE BAŞLADI.

 ??  ??
 ??  ?? CDMMobil Kurucu Ortakları Saffet Çakmak (sağda) ve Ali Serdar Emre
CDMMobil Kurucu Ortakları Saffet Çakmak (sağda) ve Ali Serdar Emre

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye