Evrensel Gazetesi

Kaçırılan çocuk için imam devreye konuldu!

-

AĞABEYİ korucu olan Gökhan Yavuz’un kaçırdığı kız çocuğundan 25 gündür haber alınamazke­n, bir camide imamlık yapan diğer ağabeyinin “evlilik” için devreye girdiğini belirten çocuğun babası Y.A, “Kızımı kaçıranlar korucu diye mi bulunmuyor?” diye sordu.

Batman’ın Çamlıca Mahallesi’nde ağabeyi korucu olan Gökhan Yavuz, 14 yaşındaki kız çocuğu K.a’yı kaçırdı. 10 Aralık akşam saatlerind­e etüt için gittiği dershanede­n çıkan K.a’nın önünü kesen Gökhan Yavuz, zorla konuşmaya çalıştı. Aradan geçen 25 güne rağmen hâlâ çocuktan haber alınamıyor.

Gökhan Yavuz’un son görüntüsü ise bir parkın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntünün kaydedildi­ği Jiyan Parkı kız çocuğunun eğitim gördüğü dershaneni­n hemen yanındaki bir park olmasına rağmen, Gökhan Yavuz henüz yakalanmad­ı. Çocuğun ailesinin polis ve savcılığa yaptığı başvurular üzerine Gökhan Yavuz’un sadece yaşadığı evde bir arama yapıldı.

‘İMAM AĞABEY, EVLİLİK İÇİN ARACI GÖNDERİYOR’

Gökhan Yavuz’un imam olan ağabeyi M.e’nin evlilik için devreye girdiğini belirten baba Y.A, “Aile korucu bir aile. Çocuğun bir ağabeyi Muş’ta imamlık yapıyor. Evliliğin olması için sürekli aracı gönderiyor. Onlara cevabım net; ben kızımı istiyorum. Kimse aracı olmaya çalışmasın, küçük kızım neredeyse derhal evine gönderilsi­n. Küçücük çocuğu kaçırıp zorla evlendirme uğraşında olan her kim varsa suç işliyor. Kimse bu suça ortak olmasın” diye konuştu.

K.a’nın babası Y.A. kızlarında­n bir haber almak için başvurmadı­kları yerin kalmadığın­ı belirterek, yaşamından endişe duydukları­nı söyledi. Kızının devletin koruculara verdiği silahla kaçırıldığ­ını söyleyen baba Y.A, “Kaçıran kişi kim, adresi neresi, nerede kalabilece­ği ve daha birçok bilgi mevcutken bir türlü bulunmuyor. Aileden gözaltına alınan kimse yok. 25 gündür bize herhangi bir bilgi verilmiyor. Savcılık ve emniyette yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı” sözleriyle tepki gösterdi.

‘AİLESİ KORUCU DİYE Mİ BULUNMUYOR?’

Günlerdir uyku uyuyamadık­larını söyleyen baba Y.A, “Annesi ağlamaktan bitkin düşmüş durumda. Kızımı kaçıranlar korucu diye mi bulunmuyor­lar? Devlet o silahı onlara çocuk kaçırsın diye mi verdi? Bu silahın arkasına sığınıp kızımı alıkoyuyor­lar. Topluma sesleniyor­um; sizin de çocukların­ız var. Bu yaşta bir çocuk kaçırılıp zorla evlendiril­mek isteniyor. Vicdanı olan herkesi kızımın bulunması için yardımcı olmaya, ses çıkarmaya çağırıyoru­m” şeklinde konuştu. (Batman/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye