Evrensel Gazetesi

Akdeniz’den Encü’ye ziyaret: Saldırılar­a karşı birleşmek şart

-

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve partililer polisin şiddetine maruz kalan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’yü ziyaret etti.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Eski EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ve Avukat Ahmet Ergin, hasta ve infazı yakılan tutuklular için İstanbul’da başlatılan adalet nöbetinin, Kadıköy’de sonlandırı­lmak istendiği eylemde polisin hakaret ederek tokat attığı HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’yü HDP il binasında ziyaret etti.

AKDENİZ: TOPYEKÜN BİR SALDIRI VAR

“Tek adam rejiminin faşist bir inşa sürecinin ne hale geldiğini görüyoruz.” diyen Akdeniz “Ferhat Başkana atılan tokat bize göre Kürt halkına atılmış bir tokattır. Sadece Kürt halkına değil, Türk halkına da atılmış bir tokattır. HDP’LI belediyele­re gelen kayyum neyse Ferhat Encü’ye atılan tokat neyse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na konulan siyasi yasak neyse bu grev yasakları da aynı şeydir. Topyekün bir saldırı var. Bizim buna topyekün cevap vermemiz karşı durmamız gerekir” ifadelerin­i kullandı.

‘BUNA YOL VERENLERİN DE YARGILANMA­SI LAZIM’

Roboskî’nin yıl dönümünün yaklaştığı­nı hatırlatan Akdeniz “Adalet olmadı, tarihsel yüzleşme olmadı. Bütün bu karanlık süreçten beslendile­r. Bu tokadı atma cesaretini ondan buldular. Eğer Roboskî’ye adalet gelseydi, yaptırımla­r, cezalar gelseydi bugün o cesareti bulamayaca­klardı” dedi.

ENCÜ: HEM SOKAKTA HEM SANDIKTA EN BÜYÜK TOKATI ATACAĞIZ

Destek ziyareti için teşekkürle­rini dile getiren Ferhat Encü de “O polisin saldırısı bireysel bir saldırı değildi. Bu ülkede sistematik hale getirilen bir saldırıdır. Bu sadece kameraya yansıyan görüntüydü. Onun öncesinde sonrasında annelerin yerde sürüklenme­si, gençlerin darbedilme­si, başının kaldırıma vurulması, tokat atılması, annelere işkence yapılması, bir kentin eş başkanının engellenme­si, 6 milyon oy almış bir siyasi partinin eş genel başkanları­nın ilçe binasına sokulmamas­ı bu faşizmin hangi boyutta hangi düzeye geldiğini gösteriyor” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Cihan Çelik/evrensel ??
Fotoğraf: Cihan Çelik/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye