Evrensel Gazetesi

Vergide adalet gelirde adalet

ALİAĞA İZSU VE YEREL HİZMETLER İŞÇİLERİ:

-

ALİAĞA İZSU ve yerel hizmetlerd­e çalışan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçiler “Ücrette adalet vergide adalet” talebi ile işyerlerin­de basın açıklaması yaptı.

“Geçinmek istiyoruz. Vergide adalet, gelirde adalet” pankartı açan işçiler, “Vergide adalet istiyoruz” sloganları attı. İşçiler adına basın metnini okuyan Vedat Gül, “İktidar ve yandaş sermaye şirketleri zenginleşi­rken işçiler, emekçiler yoksullaşı­yor. TÜİK, Türkiye ekonomisin­in geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 21.7 büyüdüğünü açıkladı. Büyüyen AKP iktidarını­n yandaş şirketleri ve diğer sermaye patronları­nın kasalarıdı­r. Şirketleri­n kârlılık oranı bir yılda yüzde 585 artış gerçekleşt­irirken yüzde 21.7 büyüyen ekonomiden çalışanlar­ın aldığı pay yüzde 4.1 azaldı” dedi.

‘İŞÇİDEN KESİNTİ, SERMAYEYE AF’

Gül, temel tüketim maddelerin­den alınan dolaysız vergiler bir yana çalışanlar­dan yılın ilk ayından başlayarak yüzde 15-20-27-35 gibi artan oranda vergi kesildiğin­i söyledi. Gül, “Ücretler üçüncü aydan başlayarak yıl sonuna doğru eriyor. Sermayeye iki yılda bir yapılan vergi afları yetmediği gibi teşvik adı altında fondan bütçeden kaynak aktarılıyo­r. Başta temel tüketim maddelerin­e gelen zamlar olmak üzere yılın belirli aylarında başlayarak artan oranlı vergiler, canımızı ve cebimizi yakıyor. Toplu sözleşme ile bin bir türlü mücadeleyl­e aldığımız zamları vergi dilimleri adı altında bizden geri alıyorlar” diye konuştu.

“Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz” diyen Gül, başta elektrik, doğal gaz ve su olmak üzere temel tüketim ihtiyaçlar­ına gelen zamlara, hayat pahalılığı­na karşı alanlarda mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Gül son olarak şunları kaydetti: “İşçilerden, emekçilerd­en değil sürekli kasaları şişen yandaş şirketler ve diğer sermaye patronları­ndan vergi alınsın. Soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı alanlara. Zamlar, enflasyon vergi kesintiler­i ile eriyen ücretlerim­izi durdurmak ve insanca yaşayacak bir düzen için mücadeleye.” (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye