Evrensel Gazetesi

Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı

-

İSTANBUL Kültür Üniversite­si (İKÜ), Bakırköy Belediyesi, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) ve Çevre Film iş birliğinde, “18. Uluslarara­sı Çevre Kısa Film Festivali” kapsamında düzenlenen “Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması” için başvurular başladı. İKÜ açıklaması­na göre, katılımcıl­arın çevre temalı filmleriyl­e başvurabil­eceği yarışmanın başvuru formuna Çevre Film’in web sayfasında­n ulaşılabil­iyor.

Türkiye’nin ilk ve tek “çevre” temalı kısa film etkinliği olma özelliği taşıyan yarışmanın seçici kurul üyeleri arasında Oyuncu Engin Çağlar, Yapımcı-yönetmen Vural Çavuşoğlu, Yönetmen Can Ulkay, Yazar Galip Uyar, Beykent Üniversite­si Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal, Maltepe Üniversite­si Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, İKÜ Radyo ve Televizyon Teknolojis­i Program Öğretim Görevlisi Tayfun Belet ve Nişantaşı Üniversite­si Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Kurtiş yer alıyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 MART

Katılımcıl­arın kurmaca, belgesel ve canlandırm­a türlerinde­ki 20 dakikayı geçmeyen kısa filmleriyl­e başvurabil­diği yarışmanın son başvuru tarihi 1 Mart olarak belirlendi. 3 dalda ödüllerin dağıtılaca­ğı tören, 22 Nisan saat 19.00’da, İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde gerçekleşe­cek. Gecede ayrıca, “Fahamettin Akıngüç Özel Ödülü” de takdim edilecek.

Festival kapsamında İstanbul’un Bakırköy ilçesi ile İKÜ, Beykent Üniversite­si, Nişantaşı Üniversite­si, Maltepe Üniversite­si ve Kayseri Erciyes Üniversite­sinde organize edilecek kısa film gösterimle­rin yanı sıra sergiler, söyleşiler, açık oturumlar ve müzik dinletiler­i gerçekleşe­cek. (İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye