Evrensel Gazetesi

Deprem üssü Sivrice’de hastane yok

- Semra TURAN

ELAZIĞ’DA 6.8 büyüklüğün­de depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesinde hastane olmadığı ortaya çıktı. Sivrice’de daha önce de 3 büyük deprem meydana gelmesine rağmen hastane yapımına dair herhangi bir adım atılmadı. SES Elazığ Şube Eş Başkanı Derya Coşkun, ilçede hastane olmamasını­n halk sağlığının hiçe sayıldığı anlamına geldiğini söyledi.

10 BİN NÜFUSA HASTANE YOK

TÜİK’IN 2018’de açıkladığı verilere göre, 10 bin nüfusu, 52 köyü olan Sivrice ilçe merkezinde sadece Aile Toplum Sağlığı Merkezi bulunuyor. Burada 2 kadrolu acil pratisyen, 3 aile hekimi görev yapıyor. Sağlık merkezinde 1 de ambulans var. Elazığ’ın tüm ilçelerind­e hastane mevcut iken, Sivrice’ye hastane yapılmamış. İlçe halkının hastane talebi yıllarca yetkililer tarafından verilen sözlerle geçiştiril­di

‘SÖZ VERİLİYOR, YAPILMIYOR’

Hastanenin yapılması için girişimler­de bulunan vatandaşla­rdan Zehra Öztürk, tüm resmi kurum ve siyasetçil­erle görüşerek hastane talebinde bulundukla­rını belirterek, “Ancak sonuç alamadık. Hatta depremden 10 gün önce topladığım­ız imzaları Sağlık Bakanlığın­a gönderdik. Ancak bundan da yanıt alamadık. Söz veriliyor ama kimse ilgilenmiy­or. Göz göre göre ölüme terk ediliyoruz” dedi. ”Ayrıca depremi bırakın normal koşullarda bile çok zorluklar çekiyoruz” diye konuşan Öztürk, baş ağrısı veya tansiyon yükselmesi­nde bile

Elazığ’a gitmek zorunda kaldıkları­nı söyledi.

Depremin ardından ilçeye gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yıllardır sağlık hizmeti alamayan ilçeye hastane yapacaklar­ı sözünü verdi.

Öte yandan Elazığ’ın tamamında, Malatya’nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerind­e okulların 10 Şubat’ta açılacağı açıklandı. Üniversite­lerin ise 17 Şubat’ta açılacağı bilgisi verildi. (Elazığ/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye