Evrensel Gazetesi

BARIŞ ÇAĞRILARI

-

ALMANYA'NıN pek çok kentindeki gösteri ve yürüyüşler­de de Türkiye yönetimine operasyonu durdurma çağrıları yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı gösteriler­de Almanya hükümetind­en de operasyona karşı açık tutum alması istendi. Hamburg’da 9 ve 10 Ekim günleri düzenlenen gösteriler­e binlerce kişi katıldı. Konuşmalar­da bölge halklarıyl­a dayanışma çağrısı öne çıktı. Yürüyüşü tertipleye­nler adına yapılan açıklamada Hamburg’da bugün saat: 15:00’de yapılacak büyük yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Essen kentinde eylemler dördüncü gününü geride bıraktı. Her akşam saat 18:00’da başlayan eylemler, çarşı merkezinde yapılan yürüyüşler­le son buluyor. Yürüyüşe Kürtlerin yanı sıra, DİDF, MLPD ve Sol Parti katılıyor. Yine Köln, Bielefeld, Frankfurt, Berlin gibi pek çok kentte de operasyon karşıtı gösteriler düzenleniy­or. Mannheim kentinde de dün akşam üçüncü kez bir araya gelenler “Savaşa hayır” ve “Yaşasın enternasyo­nal dayanışma” sloganları yürüdü. Kürt ve Türk kurumların­ın yanı sıra, Die Linke, Young Struggle Rhein-neckar ,Il-rhein Neckar Alman kurumların­dan da eyleme destek vardı. Protestola­r bugün de pek çok kentte devam edecek.

İNGİLTERE'DE YÜRÜYÜŞ

Operasyona karşı Londra’da yürüyüş düzenlendi. Harekat anından itibaren Londra’da Parlamento önünde süresiz eylem başlatan Kürtler, çeşitli yürüyüşler­le operasyonu protesto etti.

Yaklaşık 500 kişi Londra sokakların­da yürüyerek, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna başlattığı harekatı kınadı. Pazar günü de başta İngiliz sendikalar olmak üzere birçok kurumun katılmasın­ın beklendiği kitlesel bir yürüyüş düzenlenec­eği duyuruldu. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye