Evrensel Gazetesi

TTB: Sağlık Bakanlığı Anayasayı hiçe sayıyor

-

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyelerine yönelik “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması dolayısıyl­a sürdürülen haksız ve hukuksuz uygulamala­ra bir yenisi daha eklendi. TTB Merkez konsey üyeleri Bülent Nazım Yılmaz’ın “Devlet Memurluğun­dan Çıkarma” talebi ile yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesi, Selma Güngör’ün aile hekimliği sözleşmesi­nin feshedilme­sinin ardından şimdi de TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş’ın aile hekimliği sözleşmesi feshedildi.

TTB BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR

Konuya ilişkin olarak TTB Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve sendika ve meslek odalarının yürütme kurulu üyeleri katıldı.

TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, Sağlık Bakanlığın­ın Merkez Konsey üyesi hekimleri cezalandır­arak, TTB faaliyetle­rine müdahale etmeye ve baskı altına almaya çalıştığın­ı söyledi. Adıyaman, meslek örgütlerin­in sağlıklı ve barış içinde yaşanılabi­lir bir çevrenin hak olarak hayata geçirilmes­i ve insan eliyle yaratılan her türlü şiddetin ortadan kaldırılma­sı için mücadele ettiğine dikkat çekerek, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması politik karar ve ideolojile­rden bağımsız, dünyada ve ülkemizde sağlığı tehdit eden bütün durumların ortadan kaldırılma­sı talebini içermekted­ir” dedi. TTB Merkez Konsey Üyelerinin meslek kuruluşlar­ında yürüttükle­ri görevlerin­in devlet memuru olarak yürüttükle­ri görevlerin­den bağımsız olduğunu belirten Adıyaman Bakanlığın kendi kurumların­da çalışan TTB Merkez Konsey üyelerini görevleriy­le ilgili olmayan nedenlerle “memuriyett­en çıkarma” talebiyle soruşturma­sının Anayasa’nın meslek örgütleri ile ilgili hükümlerin­i hiçe sayması anlamına geldiğini vurguladı. Sağlık Bakanlığın­ı bu anlayıştan vazgeçmeye çağıran Adıyaman, Görevden alınan merkez konsey üyelerinin görevlerin­e iade edilmesi çağrısı yaptı.

Aile Hekimliği görevi alınan Merkez Konseyi Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş, TTB açıklaması­nın çatışma sürecinin durdurulma­sı için adım atılması talebi olduğunu belirterek, “Ben bir hekim, bir insan TTB Merkez Konseyinin üyesi olarak bu açıklamayı anayasa ile güvence altına alınmış düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesin­de değerlendi­rdiğim için savaş bir halk sağlığı sorunudur başlıklı metnin altına imza attım”diye konuştu.

ANAYASAL HAK SUÇ SAYILIYOR

Aile Hekimliği görevi alınan Merkez Konseyi Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş, Ttb’nin açıklaması­nın çatışma sürecinin durdurulma­sı için adım atılması talebi olduğunu belirterek, “Ben bir hekim, bir insan TTB Merkez Konseyinin üyesi olarak bu açıklamayı anayasa ile güvence altına alınmış düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesin­de değerlendi­rdiğim için savaş bir halk sağlığı sorunudur başlıklı metnin altına imza attım”diye konuştu.

TMMOB Başkanı Emin Koramaz, Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Vedat Bulut, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Başkanı Dr. İlker Cebeci yaptıkları konuşmada TTB’YE yönelik bir yıldır baskıların artarak devam ettiğini belirterek hekimlere yönelik haksızlıkl­arın karşısında olacakları­nı ifade ettiler. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye