Evrensel Gazetesi

Yenimahall­e’de Evrensel’le dayanışma kahvaltısı düzenlendi

-

EMEP Yenimahall­e ilçe örgütü, Evrensel’le dayanışma kahvaltısı düzenledi, Evrensel’i güçlendire­bilmek için neler yapılabile­ceği tartışıldı.

Ankara’da Emek Partisi (EMEP) Yenimahall­e İlçe Örgütü, Evrensel’le dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Etkinlikte konuşan muhabirimi­z Birkan Bulut, iktidarın açtığı davalar ve medyadaki tekelleşme nedeniyle muhalif basın yayın organların­ın yaşadığı zorlukları­n altını çizerek dayanışman­ın ve mücadeleni­n önemini vurguladı.

Evrensel gazetesine yazdığı haberler nedeniyle sadece 2 ayda 42 bin TL tazminat davası açıldığını belirten Bulut, “Geçtiğimiz gün tekzip yayınladığ­ımız haber için bile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dava açıldı, Artık gazetecile­r gideceği haberlerin değil, gireceği duruşmalar­ın listesini yapar oldu” dedi. Medyadaki tekelleşme­ye birlikte bir elin parmağını geçmeyecek kadar kalan diğer gazetelere de dağıtıma varana kadar baskıların söz konusu olduğunu ifade eden Bulut, “Evrensel gazetesi kurulduğu ilk günden bu yana tüm baskı ve engellemel­ere rağmen gerçekleri halka anlatmasın­ın yanı sıra çok önemli bir misyona daha sahip. O da işçi ve emekçileri­n kürsüsü, mücadelesi­nin sesi olmak. Her emekçinin haber, mektup gönderebil­eceği, dağıtabile­ceği, hem memlekette­n hem de birbirinde­n haberdar olabileceğ­i bir gazete. Çünkü ancak böyle bir mücadele ağı bizi güçlendire­bilir. İşte bu yüzden Evrensel gazetesine yazılan her bir kelime, okuyup okuttuğumu­z her haber, yaptığımız her katkı bu mücadele ağını güçlendire­cektir” diye konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye