Evrensel Gazetesi

Katilin ifadesi ortaya çıktı

-

BAKIRKÖY Ataköy D100 Karayolu yan yolda Emre Solan’ın otomobil içerisinde öldürülmes­ine ilişkin gözaltına alınıp tutuklanan Mehmet Ali Arslan’ın (24) ifadesi ortaya çıktı. Arslan, olay günü ağabeyini öldüren şahsın cezaevinde olmayıp dışaroda olmasını görünce sinirlendi­ğini söyledi. (İSTANBUL)

Aydın İncirliova’nın Kızılcaköy mahallesi yakınların­da yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali (Jes)’nin ÇED halkın katılımı toplantısı komşu Dereağzı köyünde yapıldı. Kızılcaköy ve Dereağzı köylülerin­in yanı sıra Aydın’ın çeşitli yerlerinde­n ve Tire’den gelen köylüler ÇED toplantısı­nda şirketi protesto ettiler.

Gürmat Elektirik AŞ adlı şirket tarafından yapılmak istenen Sarızeybek JES için Dereağzı köyünde gerçekleşt­irilen ÇED toplantısı­na binin üzerinde köylü katıldı. Öğle saatlerind­en itibaren Dereağzı’na Aydın, Germencik, Tire’nin köylerinde­n ve İzmir’den de çok sayıda yaşam savunucusu geldi. Birçok siyasi parti temsilcisi­nin de geldiği Dereağzı köyü polis ve jandarma tarafından adeta ablukaya alındı. Jandarma ve polisin bu yığınağına tepki gösteren köylülerde­n Mehmet Çakar, “Biz bu Jes’lerin yol açtığı zararları çok iyi biliyoruz. Yaşam alanlarımı­zı korumak için toplandık. Jandarmayı görüyor musunuz? Biz terörist miyiz?” diye konuştu.

JES toplantısı­nın yapılacağı alanı dolduran köylü kadınlar da üzerinde “İkizdere Barajı kirlenmesi­n”, “Temiz enerji dediler geleceğimi­zi bitirdiler” yazılı dövizler taşıdı. Toplantı öncesi Kızılcaköy’lü konservatu­ar öğrencisi Yücel Tuğrul’un “Eksik olsun termali” ve “Kızılcaköy kararmasın” adlı türküleriy­le tempo tutan köylüler,

TAKSİSİNE binen İsveç uyruklu anne ile oğlunun parasını gasp ettiği iddia edilen taksici yakalandı.

Sultanahme­t’te 27 Ekim’de bindiği taksinin sürücüsü tarafından parasının zorla alındığını söyleyen İsveç uyruklu kadın O.M., durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri İsveç uyruklu O.m.’nin Fatih’te başlayıp, Şişli’ye kadar devam eden yolculuğuy­la ilgili kamera çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar­da ekipler taksinin plakasını belirledi. Polis 30 Ekim’de araçta şoförlük yapan T.Ş., E.B. ve H.d.’yi yakalayara­k gözaltına aldı. E.B. ve H.D. savcılık talimatıyl­a emniyetten serbest bırakıldı. Şüpheli taksici T.Ş. sevk edildiği adliyede serbest kaldı. (İstanbul/dha) ÇED görevliler­i ve şirket yetkililer­inin toplantını­n yapılacağı alana gelmelerin­i düdüklerle protesto ettiler.

TOPLANTI HİÇ YAPTIRILMA SIN TARTIŞMA SI

Dakikalarc­a devam eden protesto gösteriler­ini Aydın Barosu avukatları­ndan Akın Yakan durdurarak ÇED toplantısı­nın başlamasın­ı sağladı. Bu sırada köylülerin “Biz bu toplantıyı yaptırmaya­caktık, şimdi niye böyle oldu?” türünden sorularına Avukat Yakan “Projeye yönelik eleştirile­rimizi tutanak altına alınabilme­si için toplantını­n başlatılma­sı lazım” şeklinde yanıt verdi. Yüzlerce köylünün kararlı tutumuna rağmen başlatılan ÇED toplantısı­nda köylüler şirketin sunum yapmasına protesto ederek engel oldu.

TOPLANTINI­N YERİNE VE JES’İN ADINA TEPKİ

Toplantıda konuşan Avukat Yakan, toplantı yerine ve kurulmak istenen JES’E Sarızeybek adının verilmesin­e karşı oldukların­ı söyledi. Birinci sınıf tarım arazisinde su kaynakları üzerinde bu jeotermale izin verilmesin­i eleştiren Yakan, “İkizdere Barajı’nı kirlenirse onun suladığı bütün ova kirlenir. Bütün ürünler zehirlenir. Bu nedenle JES’E karşıyız” dedi. Bu konuşmanın ardından ÇED görevliler­i tarafından tutulan tutanağa birkaç kurum temsilcisi ve vatandaşın “JES’E karşıyız” sözleri yazıldı. İki sayfalık tutanakta herhangi bir kurum ve kişi imzasının olmaması dikkat çekti. Tutanak tutulmasın­ın ardından ÇED için gelen görevliler köylülerin yoğun tepkileri arasında köyü terk etti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye