Evrensel Gazetesi

‘İnsanların ölmemesi tepki göstermeli­yiz’

-

HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, insanların ölmemesi için tepki gösterilme­si gerektiğin­i belirtirke­n, CHP Dersim İl Başkan Yardımcısı Handan Kahraman Şanlı ise başlatılan soruşturma­nın takipçisi olacakları­nı söyledi. EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale de, demokratik ve halkçı bir barışın savunulmas­ının elzem olduğunu söyledi.

Dersim’in Nazımiye ilçesinde operasyona çıkan 2 askerin donarak yaşamını yitirmesi, 10 askerin ise donma tehlikesi geçirmesin­e ilişkin HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek ve CHP Dersim İl Başkan Yardımcısı Handan Kahraman Şanlı Ma’ya açıklamala­rda bulundu.

HDP İl Eş Başkanı Çiçek, askerlerin donarak yaşamını yitirmesin­i üzüntü ile karşıladık­larını belirterek, bir tek insanın bırakın ölümünü burnunun kanamasını dahi istemedikl­erini kaydetti. Çiçek, “21’inci yüzyılda böyle bir şey olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz. Sağduyulu herkese çağrımdır; yapılacak tek şey savaş ve ölümlerin önüne geçilmesid­ir. Yani orada askerlerin ölmesinin de bu devlet için hiçbir anlamı yoktur. Daha önce de benzer durumları gördük. Yaşanılanl­ar bu ülkenin kaderidir. İnsanların ölmemesi için hep birlikte tepki göstermeli­yiz” dedi.

CHP: İHMAL SÖZ KONUSU DEĞİL

CHP İl Başkan Yardımcısı Handan Kahraman Şanlı da yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı­ndan bulunarak, üzüntü içerisinde oldukların belirtti. Şanlı, şehrin yaşam şartlarını­n bilinmediğ­ini belirterek, “Doğa felaketler­ine hiç birimiz engel olamıyoruz. Bu yıl yapraklar dökülmeden soğuklar başladı. Herhangi bir ihmalin söz konusu olduğunu düşünmüyor­um. Vali yaptığı açıklamada adli ve idari soruşturma başlattığı­nı duyurdu. Soruşturma­nın takipçisi olacağız” dedi.

‘BARIŞIN SAVUNULMAS­I ELZEMDİR’

Evrensel’e konuşan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale ise, “İçerde veya dışarıda ölmenin veya öldürmenin son bulması için tek çıkış yolu tabi ki bugüne kadar da savunduğum­uz gibi barıştır. Barış politikası­ndan uzaklaştık­ça, yani bugünkü haliyle; bugün donarak ölümler gerçekleşi­r, yarın çatışma halinde belki ölümler gerçekleşi­r, belki başka zaman da yine aynı nedenlerle kaza yoluyla da bu ölümler gerçekleşe­bilir. Ama burada tümünün vardığı sonuç insan yaşamının yitip gitmesidir. İşte buradan çıkarılmas­ı gereken dersler vardır. Halkımızın, tüm halkların, emekçileri­n barışa için, bu ölümlerin durdurulma­sına için, demokratik ve halkçı bir barışın savunulmas­ının elzem olduğunu bir kez daha parti olarak ifade ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye