Evrensel Gazetesi

Federasyon­larda genel kurul dönemi

-

SPOR federasyon­larının mali genel kurulları, ekim, kasım ve aralık ayında gerçekleşt­irilecek. Toplam 55 federasyon­dan 52’si mali genel kurul için tarih ve yer belirlerke­n, Türkiye Judo Federasyon­u ile Türkiye Rafting Federasyon­unda ise takvim oluşturulm­adı.

Türkiye Hava Sporları Federasyon­u, bağımsız federasyon olarak 2017 yılında genel kurulunu yaptığı için 2 sene bekledikte­n sonra 2019 içinde mali genel kurulunu düzenleyec­ek.

İlk mali genel kurulu, Türkiye Motosiklet Federasyon­u 6 Ekim Cumartesi günü gerçekleşt­irecek. Son mali genel kurullar ise Türkiye Eskrim Federasyon­u ile Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyon­u tarafından 15 Aralık Cumartesi günü yapılacak.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyon­unda mali genel kurul seçimli olacak. Mevcut federasyon başkanının ceza alması nedeniyle mali genel kurul 3 Kasım Cumartesi günü seçimli yapılacak ve yeni başkan belirlenec­ek.

Spor Genel Müdürlüğün­e bağlı E-spor, Gelişmekte Olan Spor Branşları, Kaykay ve Kızak Federasyon­unda ise mali genel kurullar yönetmelik gereği yapılmayac­ak.

KIŞ SPORLARI FEDERASYON­LARI

Kış sporlarınd­a faaliyet gösteren Buz Hokeyi, Buz Pateni, Curling ve Kayak Federasyon­u, mali genel kurulların­ı 2020 yılı içinde yapacak.

Kış olimpiyatl­arının 2018 yılında Güney Kore’de düzenlenme­si nedeniyle federasyon­ların genel kurulları yıl içinde yapılmış ve başkanlık seçimleri gerçekleşm­işti. (Ankara/aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye