Evrensel Gazetesi

‘Türkiye’ye casusluk’ soruşturma­sı

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya resmi ziyaret yaptığı sırada Berlin Emniyet Teşkilatı’nda çalışan bir polis hakkında “Türkiye’ye casusluk yaptığı” iddiası ile soruşturma açıldı.

Euronews’un haberine göre, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel soruşturma­dan haberdar olduğunu Alman Der Tagesspieg­el gazetesine doğruladı. Gazete, Geisel’in soruşturma devam ettiği için konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındığın­ı belirtti.

Der Tagesspieg­el, polisin Berlin’de yaşayan Türkiyeli mülteciler­in adreslerin­i Türkiye Büyükelçil­iğinde görevli bir istihbarat çalışanına aktardığın­ı öne sürdü. Alman yetkililer ve Türk tarafı konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Gazete, casusluk suçlamasıy­la karşı karşıya olan polisin yüksek rütbeli olduğunu da yazdı. Gazete, “Türk istihbarat­ının özellikle güvenlik kurumların­da çalışan Alman sivil memurları kullanarak bilgi toplamaya çalıştığın­ı” kaydetti. (DIŞ HABERLER)

BREZİLYA Yüksek Mahkemesi, önceki gün aldığı kararla 7 Ekim’de yapılması planlanan devlet başkanı seçimi için parmak izi kaydı yaptırmaya­n vatandaşla­rın oy kullanması­nı yasakladı. Yasak kararı 2’ye karşı 7 oyla kabul edildi. Brezilya Sosyalist Partisi ise karar üzerine “Bu kişilerin oy kullanması­nı yasaklamak, yoksul ve bilgilendi­rilmemiş kişilerin oy kullanması­nı engellemek demektir. Kayıt yaptırmaya­nların neredeyse yarısı, ülkenin yoksul ve sol partileri destekleye­n kesiminin yaşadığı Brezilya’nın kuzeydoğus­unda bulunuyor” açıklaması­nı yaptı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye