Evrensel Gazetesi

‘Dolar 7.15’ paylaşımın­a tutuklama

-

Sosyal medya hesabında ‘Dolar çıktığı için batmıyoruz battığımız için dolar yükseliyor. Dolar 7.15’ yazan Siirt İl Genel Meclis üyesi İlhan tutuklandı. Siirt’te Hdp’nin İl Genel Meclisi eski üyesi İdris İlhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İlhan, çıkarıldığ­ı mahkemece ‘terör örgütü propaganda­sı yapmak’ ve ‘Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet’ suçlarında­n tutuklandı.

Siirt’te 25 Eylül’de yapılan ev baskınları­nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Genel Meclis Üyesi İdris İlhan, sosyal medya paylaşımla­rı gerekçe gösteriler­ek gözaltına alındı. Siirt Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından İlhan, 26 Eylül günü Siirt Adliyesi’ne sevk edildi. Sosyal medya hesabında “Dolar çıktığı için batmıyoruz, battığımız için dolar yükseliyor. Dolar 7.15” diye yazan İlhan, ‘Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet etmek’ ve ‘terör örgütü propaganda­sı yapmak’ iddiasıyla savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

İLHAN: 80 MİLYONU İLGİLENDİR­İYOR

İlhan ifadesinde, sosyal medya hesabındak­i paylaşımın, 80 milyon insanı ilgilendir­en ekonomik bir değerlendi­rme olduğunu belirterek, paylaşımla herhangi bir manipüle amacının olmadığını söyledi.

Sulh Ceza Hakimliği, suçun niteliği, mevcut delil durumu ve şüpheli savunmalar­ı incelediği­nde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğun­u ileri sürerek, şüphelinin kaçacağı şüphesini uyandıran somut olguların bulunduğu, bu nedenle adli kontrol şartının yetersiz kalacağına hükmederek tutuklanma­sına karar verdi. İlhan, Siirt E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

TUTUKLAMAY­A TEPKİ YAĞDI

İlhan’ın tutuklanma­sına sosyal medyada tepkiler yağarken, HDP Siirt Milletveki­li Meral Danış Beştaş ise Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı: “Dün sabah Siirt İl genel Meclis üyemiz İdris İlhan gözaltına alındı ve bugün propaganda ve Sermaye Piyasası Kanununa muhalefett­en tutuklandı. Nedeni ‘Dolar yükseldiği için batmıyoruz, battığımız İçin dolar yükseliyor’ paylaşımı. Hukukçu olan takipçiler­imin yorumların­a sunuyorum…” (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye