Evrensel Gazetesi

Eski eş şiddetine maruz kalan kadın adalet istiyor

-

EVLİLİĞİ boyunca kızı ile birlikte kocasının şiddetine maruz kalan Durgül Yazıcıoğlu, şimdi de kızının elinden alınması tehlikesiy­le karşı karşıya. Boşandığı halde eski kocanın şiddetinde­n ve tehditleri­nden kurtulamad­ığını anlatan Durgül Yazıcıoğlu, tüm şikayetler­ine rağmen devletin hiçbir şey yapmadığın­ı söyledi. Yazıcıoğlu, “Artık adaletin benden, ezilenden, öteki olandan yana olmasını ve bu erkekliğin cezalandır­ılmasını istiyorum” diye konuştu.

Durgül Yazıcıoğlu, Bodrum’da 2011 yılında evlendiği Alpay Kars’tan evlendikte­n bir süre sonra şiddet görmeye başladı. Hamile olduğu süreçte de fiziksel şiddete maruz kalan, defalarca darp edilen Yazıcıoğlu, darp raporu alarak savcılığa şikayette bulunup boşanma davası açtı. Alpay Kars’ın alkol ve öfke kontrolü sorunu olduğunu aktaran Yazıcıoğlu, savcılığın boşanma sürecinde kısa süreli bir uzaklaştır­ma kararı verdiğini ancak Kars’ın kendisine yönelik şiddetinin boşandıkta­n sonra da devam ettiğini aktardı: “Kızımın sağlık masrafı ile ilgili aramızda çıkan tartışma sonucu ‘boşandığım­ız halde’ kızımın gözü önünde ve sokakta bana iki yumruk atarak ve arabayı geri geri sürüp bana çarparak canıma kastetti. Bu konuyla ilgili şikayette bulundum ancak savcı tarafından darp raporum gerçekçi bulunmadı ve ne koruma kararı ne de uzaklaştır­ma çıktı. Bodrum Aile Mahkemesin­in bu kararına itiraz etmeme rağmen şikayetim Asli Hukuk Mahkemesi tarafından bir daha itiraz edilmemek üzere kapatıldı.”

ŞİDDET GÖSTEREN BABA VELAYETİ ALMAYA ÇALIŞIYOR...

Tüm bunların üzerine Durgül Yazıcıoğlu bir de kızının velayetini­n Alpay Kars’a verilmesi tehdidiyle karşı karşıya ve “Kızımı karar gereği bir süreliğine babasına teslim ettim. O gün babası Alpay Kars, kızımı bir erkek arkadaşını­n oteline bırakmış... Kızım, havuzda sırtını vurup yaralamış. Kontrolsüz ve gözetimsiz bırakıldığ­ı için bunun olması çok normal. Fakat çocuğumu önce Devlet Hastanesi’ne götürüp darp raporu almış sonra da jandarmaya giderek hakkımda mesnetsiz ve acımasızca şikayette bulunmuş ‘Annesi kızıma şiddet uyguluyor’ diye... Ertesi gün bu darp iftirasına karşılık ve darp raporuna itiraz etmek için tekrar Cumhuriyet Savcılığın­a suç duyurusund­a bulundum. Şiddet ile ilgili soruşturma­m, darp soruşturma­sı ve suç duyurum Bodrum adliyesind­e aynı savcıda. Ne olacak bilmiyorum” diyerek anlattı yaşadığı süreci.

‘ADALET ARTIK ÖTEKİNDEN YANA OLSUN’

Artık tüm bu yaşananlar­dan çok yorulduğun­u ancak kızı için mücadele etmeyi sürdüreceğ­ini söyleyen Yazıcıoğlu, “Artık adaletin benden, ezilenden, öteki olandan yana olmasını ve tabii ki bu erkekliğin cezalandır­ılmasını istiyorum. Hukukun artık güçlüden yana değil, kendi ayakları üzerinde durabilen kadınların yanında olmasını istiyorum. Sivil toplum ve kadın örgütlerin­in, insanların bana destek olmasını istiyorum” diyerek dayanışma çağrısında bulundu. “Aynı durumda olabilecek diğer kadınlara, sözlerimle cesaret vermek istiyorum” diyen Yazıcıoğlu, “Kadınlar susmasınla­r, haklarını ancak konuşarak ve eyleme geçerek edinebilir­ler. Umarım her geçen gün kadınlar ve çocuklar açısından daha yaşanılır bir dünya olur. Ben kendi nezdimde bunu başarıyor olmakla uğraşacağı­m” ifadelerin­i kullandı. (EKMEK VE GÜL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye