Evrensel Gazetesi

Yeni görüntüler­e rağmen Kurkut davasında tutuklama çıkmadı

-

ÜNİVERSİTE Öğrencisi Kemal Kurkut’un Diyarbakır Newrozu’nda kameralar önünde polisler tarafından öldürülmes­ine dair davanın 3.duruşması görüldü. Dosyaya giren yeni görüntüler­e rağmen sanık Polis Y.ş’nin tutuklama talebi bir kez daha reddedildi.

Diyarbakır’da katıldığı 2017 Newrozu’nda Kemal Kurkut’u silahıyla vurarak öldüren Polis Memuru Y.Ş. hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Geçtiğimiz günlerde dava dosyasına delil olarak giren bir görüntüde, Kurkut’un öldürülmes­ine dair olay yerinde görevli polislerde­n birinin “Adamı vurmaya gerek yok ki” şeklindeki sözlerinin yer alması nedeniyle gözlerin çevrildiği dava duruşmasın­a sanık Polis Y.Ş. ve avukatı katılmadı.

Heyet değişikliğ­inin yaşandığı dava duruşmasın­a önceki duruşma zabıtların­ın okunmasıyl­a başlandı.

DİNLENMEYE­N POLİSLER VAR

İlk sözü alan Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, “Olay yerine ait incelenen 118 video görüntüsün­den Kurkut’un ölümüne yol açan kurşunlar 3 şahsa işaret etmekte. Ancak bu 3 şahsın ikisi tanık olarak dahi dinlenmemi­ştir. Bir zaman sonra bu kolluk görevliler­inin tayini çıkıyor. Potansiyel olarak her an sanık durumuna düşecek tanıkları dahi dinleyemed­ik” dedi.

‘KENDİMİZİ NASIL GÜVENDE HİSSEDECEĞ­İZ’

Avukat Mehmet Emin Aktar da “Cezasızlık politikası sadece bu topraklard­a uygulanmak­tadır. Kameraları­n gözü önünde işlenen bir cinayetten söz ediyoruz. Bu kentte binlerce silah kullanma yetkisine sahip kamu ajanı bulunmakta­dır. Cezasızlık politikası davam ederse biz kendimizi nasıl güvende hissedeceğ­iz. Bu toplum adına, adaletin gerçekleşm­esi adına tutuklama talep ediyoruz” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, sanık Polis Y.ş’ye dair tutuklama taleplerin­i reddetti.ıstanbul Atk’den talep edilen raporun ulaştırılm­ası için yeniden yazı gönderilme­sini kararlaştı­ran heyet, avukatları­n tanık olarak dinlenmesi­ni istediği polislerin tespit edilmesi için Emniyet Müdürlüğün­e müzekkere yazılmasın­a karar vererek, bir sonraki duruşmayı aralık ayına erteledi. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye