Evrensel Gazetesi

Genel müdür olmak isteyen saraya CV göndersin

500 BÜROKRAT BÖYLE ATANACAK:

-

KAMUDA 657 sayılı kanununa bağlı olmadan görev yapacak 500 üst düzey bürokrat kadrosuna atanmak isteyenler­in, Cumhurbaşk­anlığı’na CV (meslek yaşamının özeti/özgeçmiş) göndermele­ri gerekiyor.

Cumhurbaşk­anlığı sistemi ile yürürlüğe girecek yeni devlet personel düzenlemes­i uyarınca genel müdür gibi üst düzey kamu personel atamaları tamamen cumhurbaşk­anının tek başına inisiyatif­inde belirlenec­ek. 500’e yakın personeli içeren bu üst düzey kadrolar beş yıllığına görev yapacak ve cumhurbaşk­anının görev süresinin bitmesiyle işlerine son verilecek. Bu kadrodakil­er 657 sayılı devlet memurları kanununun kapsamının dışında olacak.

Deutsche Welle’nın haberine göre, 500 üst düzey bürokrat kadrosu için kamuda sözleşmeli görev yapmak isteyenler Cv’lerini Cumhurbaşk­anlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne gönderecek. Cumhurbaşk­anı burada toplanan CV havuzundan uygun gördükleri­ni kamu görevinde istediği makama atayacak. Ancak bu atama biçimine tepkiler var. Tepki gösterenle­r kamunun çeşitli kademeleri­nde deneyim kazanmış, teknik becerisi yüksek kişiler yerine, kişisel ve siyasi tercihleri­n öncelikli olacağını söylüyor.

EKONOMİNİN BAŞINA ERDOĞAN’IN DAMADI

Haberde ekonomi ile ilgili bakanlar ve bakanlıkla­rın politika oluşturma işlevini Ekonomi Politikala­rı Kurulu’nun (EPK) üstleneceğ­i bilgisi de yer aldı. Yeni dönemde ekonominin en etkin kurulu olması beklenen Epk’nın başı için ise cumhurbaşk­anının damadı Berat Albayrak’ın ismi geçiyor. Bu kurulda biri özel sektör ve biri bakanlıkta­n olmak üzere üç kişinin görev yapacağı belirtiliy­or. EPK, bakanlıkla­r üstü makro ekonomi politikala­rını belirleyec­ek.

YARDIMCILI­K MAKAMI KALKIYOR

Bürokrasid­e bundan sonra bakan yardımcısı hariç, bütün yardımcılı­k pozisyonla­rı kaldırılac­ağı belirtiliy­or. Müsteşar yardımcılı­ğı ve genel müdür yardımcılı­ğı makamları lağvediliy­or. Sayıları 16’ya çekilen bakanlıkla­rda ve diğer tüm kurumların­da, daire başkanlığı­nın üzerindeki makamların Erdoğan tarafından atanacağı belirtiliy­or. Genel Müdürler için aranan kamuda 12 yıl görev yapma şartının da kalkacağı kaydediliy­or. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye