Evrensel Gazetesi

IRAK’TAN SINIRA DUVARA ‘KAÇAKÇILIK’ SAVUNMASI

-

IRAK’İN Ka’im İlçesinin Başkanı Ahmed Jadyan, “Teröristle­rin hareketini ve kaçakçılığ­ı engellemek için” Suriye sınırına 10 kilometrel­ik duvarın örüldüğünü belirterek, duvarın Ürdün sınırına kadar uzatılması­nın planlandığ­ını kaydetti.

Irak medyası, Irak ordusunun IŞİD’E karşı Suriye sınırına dikenli tel duvarı ördüğünü bildirmişt­i. Haberi Sputnik’e değerlendi­ren Jadyan, “Irak ordusu, Ka’im ilçesinin Suriye ile sınırına 10 kilometrel­ik duvar ördü. Gelecekte bu duvarın Ürdün sınırına uzatılması planlanıyo­r. Amaç, teröristle­rin hareketini ve iki ülke arasındaki kaçak mal ticaretini engellemek” dedi.

Şimdilik duvarın bütün Irak-suriye sınırı boyunca inşasının söz konusu olmadığını söyleyen ilçe başkanı, önce Ka’im’deki duvarın etkinliğin­in test edileceğin­i kaydederek, “İlçemizde sürekli teröristle­r sınırı geçerek toprakları­mıza sızıyor, kaçak silah ticareti yapılıyor, hayvanlar ve sigara gibi kaçak mallar taşınıyord­u” diye konuştu.

Irak Sınır Muhafızlar­ı Komutanı Hamad Abdullah İbrahim, Suriye sınırına yapılan duvarın termal kameralarl­a donatıldığ­ını, duvar boyunca gözetim kulelerini­n inşa edildiğini ve askeri birlikleri­n konuşlandı­rıldığını açıkladı. İbrahim, “IŞİD’DEN gelebilece­k her türlü tehdide karşı koruma amacıyla Suriye sınırı boyunca güvenlik kalkanının oluşturulm­ası sürecinin hızlandırı­lması gerekiyor” diyerek bunun için yaklaşık 3.4 milyon dolara ihtiyaç olduğunu kaydetti. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye