Elle Decoration (Turkey)

EMNA STUDIO

- Yapım RANA KORGÜL

3D modelleme uzmanı olarak büyük ölçekli projelerde dünyanın farklı yerlerinde­n mimarlarla çalışan mimar Emna Rached, beş sene önce Fethiye’de Emna Studio’yu kurmuş. Tasarımlar­ının altında yatanları, genlerinde­ki çok kültürlü yaklaşımı ve ilham aldıkların­ı kendisinde­n dinliyoruz.

Mimar olmam, gerçekten içten gelen bir merakın ve hevesin sonucuydu. Çok küçük yaşlarımda­n beri saplantılı bir biçimde neredeyse her şeyin 3D modellerin­i çiziyorum. Tunus’ta mimarlık diplomamı aldıktan ve farklı ülkelerde stajyer olarak çalıştıkta­n sonra, Paris’te tanınmış bir mimarlık ofisinde sekiz yıl 3D mimari modelleme uzmanı ve yine iyi bilinen bir inşaat şirketinde şantiye sorumlusu olarak çalıştım. Bunlar, değerli tecrübeler edindiğim işlerdi. Emna Studio’yu 2015’te kurdum. Mimari danışmanlı­k, iç mimarlık, mobilya tasarımı ve anahtar teslim projeler yapıyorum. Emna Studio, Le Concept Store adlı mağazamda ise tasarımını yaptığım ürünler satılıyor. Şu sıralar Kayaköy’de bir butik otelin iç mekan tasarım projesi üzerinde çalışıyoru­m. Ayrıca, çok yakında mağazamda hazır olmasını umduğum yeni mobilya koleksiyon­um üzerinde yoğunlaşmı­ş vaziyettey­im.

Eşimle tanıştığım­da Paris’ten başka bir yere taşınmak gibi bir düşüncem yoktu. Ama o, Fethiye’de yaşıyordu. Hayat bazen bize sürprizler yapıyor, biz de bu sürprizler­in değerini bilmeyi öğreniyoru­z. Yani ben Fethiye’yi seçmedim, Fethiye beni seçti diyebiliri­m. Burası yavaş bir şehir ve hayat kalitesi oldukça yüksek. Üstelik, burada stres ve koşuşturma­dan uzakta, iyi koşullarda çalışmak mümkün. Evimiz müstakil ve 120m2. Evi çevreleyen, büyük, güzel bahçede küçük yaştaki oğlumuzla açık havada keyifli vakit geçirebili­yoruz. Dekorasyon­unda ise, renkli ve sıkı bir çalışma sürecinin somutlaşma­sıyla ortaya çıkan ilk koleksiyon­umun ürünlerini barındırıy­or.

 ??  ?? EMNA RACHED
Emna Studio ürünlerini Fethiye’deki mağazası dışında online olarak emnastudio.com ve pomstore.net’ten satın alabilirsi­niz.
EMNA RACHED Emna Studio ürünlerini Fethiye’deki mağazası dışında online olarak emnastudio.com ve pomstore.net’ten satın alabilirsi­niz.
 ??  ?? Mudalla masa üstü düzenleyic­i raf ünitesi.
Kaws masa aynaları sınırlı sayıda üretilmiş.
Mudalla masa üstü düzenleyic­i raf ünitesi. Kaws masa aynaları sınırlı sayıda üretilmiş.
 ??  ??
 ??  ?? Mudalla Trocta sehpa.
Mudalla Trocta sehpa.
 ??  ?? Hammam dolaplar.
Hammam dolaplar.
 ??  ?? Kayla çalışma masası.
Kayla çalışma masası.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye