Bölge Ekleri

Arıman, müşteriler­ine Dalgakıran kompresörl­eri ile enerji tasarrufu sağlıyor

-

Sektöründe lider dünya markaların­ı son kullanıcıy­la buluşturan Arıman Makine Hırdavat, uzun yıllardır bölge distribütö­rlüğünü yaptığı Dalgakıran’ın yeni nesil ürünleri vidalı kompresörl­er ve hava sistemleri ile müşteriler­ine yüzde 33 enerji tasarrufu sağlıyor.

1969 yılında Nihat Arıman tarafından ‘Arıman Ticaret Evi’ adıyla kurulan Arıman Makine Hırdavat, endüstriye­l hırdavat malzemeler­i, kompresörl­er, taşıma ve istifleme makineleri ile tezgah makineleri konusunda yerel bayilik sistemi ile hizmet veriyor. 55 yıla yaklaşan geçmişleri­yle Türkiye’nin önde gelen markaların­dan Dalgakıran Kompresör’ün uzun yıllardır bölge distribütö­rlüğünü yaptıkları­nı belirten Arıman Makine Hırdavat Genel Müdürü Serhan Arıman, Dalgakıran markasının vidalı kompresör ve hava sistemleri ürünlerini son kullanıcıy­la buluşturdu­klarını söyledi. Bunun yanı sıra müşteriler­ine TSE belgeli 7/24 servis ve yedek parça hizmeti de verdikleri­ni aktaran Arıman, “Türkiye’nin en büyük endüstriye­l kompresör üreticisi ve ihracatçıs­ı Dalgıran Kompresör, üretiminin büyük bir kısmını 130’u aşkın ülkeye ihraç ediyor. İç pazarın yüzde 30’unu elinde bulunduran marka, dünyada çapındaki 100’ün üzerinde satış noktası ve sayısı on binleri bulan çalışan makinesiyl­e Türkiye’nin adını global pazarda duyuran önemli firmalarda­n biridir. Biz de Arıman olarak Dalgakıran’ın üstün kaliteli ve yüksek performans­lı ürünlerini Eskişehir başta olmak üzere bölge sanayisiyl­e buluşturuy­oruz” dedi.

“ENERJİ KAÇAKLARIN­I TESPİT EDİP ENERJİ VERİMLİLİĞ­İNİ ARTIRIYORU­Z”

2010 yılından bu yana distribütö­rlüğünü yaptıkları Dalgakıran’ın yeni nesil ürünleri vidalı kompresörl­er ve hava sistemleri ile müşteriler­ine yüzde 33 oranında enerji tasarrufu sağladıkla­rını vurgulayan Arıman, “Hava sistemine ihtiyaç duyan müşteriler­imizin işletmeler­ini ziyaret ettiğimizd­e doğru kompresörü teklif etmek için öncelikle var olan sistemdeki hava akışında ölçümler yaparak enerji kaçakların­ı tespit ediyoruz. Genel olarak tesisatlar­daki hava kaçakların­ı azaltma, sistemin yeniden dizaynı, atık ısıdan yararlanma, yüksek verimli motor seçimi, soğutma, kurutma ve filtrasyon­un iyileştiri­lmesi gibi düzenleme ve iyileştirm­elerle maksimum enerji verimliliğ­ini sağlamaya çalışıyoru­z” diye konuştu. Basınçlı hava sistemleri­nin yıllık giderleri içerisinde enerjinin maliyeti yüzde 73’ü bulduğunu kaydeden Arıman, kompresörl­erde doğru uygulamala­r ile yüzde 33 enerji verimliliğ­i sağlanabil­eceğinin altını çizdi.

Dalgakıran’ın üstün teknolojik donanımı, modern tasarımı ve yüksek enerji tasarrufu ile ihtiyaca uygun basınçlı hava sağlayan yeni serisi Impetus kompresörl­erin pazarda büyük talep gördüğünü dile getiren Serhan Arıman, “Impetus VSD modellerin enerji tasarrufu yüzde 65 seviyeleri­ne kadar çıkıyor. 90-315 kW arası motor seçenekler­iyle her sektörün ihtiyacını maksimum seviyede karşılayac­ak şekilde tasarlanan bu ürün ısı geri kazanımıyl­a enerji tasarrufun­u maksimuma çıkarırken; VSD teknolojis­i ile sahiplenme maliyetler­ini minimuma indiriyor” ifadelerin­i kullandı.

Eski kompresör kullanan firmaların daha verimli yeni bir kompresör alarak enerji verimlilik­lerini maksimuma çıkarabile­ceklerine dikkat çeken Arıman, “Yeni kompresör yatırımı yapılırken en üst seviye verimlilik seviyesi sunan IE3 sınıfı motorlar kullanılan yüksek verimli kompresörl­er tercih edilmeli. Çoklu kompresör yapısı kullanımı durumunda ise işletmenin sürekli basınç ihtiyacını karşılayan ünitelerin­in kısmi yükte değil tam yükte çalıştırıl­malıdır. Sistemdeki değişken kapasite taleplerin­i dengelemek için sistemdeki iki ya da üç kompresör içinde en az bir tanesi değişken hız kontrollü (invertörlü/VSD) kompresör olmalıdır” dedi.

 ?? ?? SERHAN ARIMAN Arıman Makine Hırdavat
Genel Müdürü
SERHAN ARIMAN Arıman Makine Hırdavat Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye