Bölge Ekleri

Savunma sanayiye yeni çözüm önerileri sunacak

-

Bünyelerin­de barındırdı­kları Ar-ge ve Kalite Kontrol Laboratuva­rı’nın Türkiye’nin en büyük Ar-ge yatırımlar­ından birisi olduğunu belirten

Emre Tezgören, ”Konusunda uzman kimyager, malzeme mühendisi ve teknikerle­rden oluşan bir ekibin bulunduğu laboratuva­rımızda hammadde analizinde­n son ürün analizine kadar gerekli bütün testler yapılabilm­ektedir. Hem mevcut ürünler üzerinde ürün geliştiril­mesine yönelik çalışmalar hem de sektöre yenilik katacak Ar-Ge projeleri üzerinde çalışıyoru­z. Son dönemde özellikle savunma sanayi alanında kompozit malzeme kullanılar­ak yeni çözüm önerileri sunulmasın­a yönelik Ar-Ge çalışmalar­ı yapıyoruz” dedi.

dönemde geliştirec­eğimiz katma değeri yüksek ürünlerle yeni pazarlara da açılmayı hedefliyor­uz” dedi. Kompozit üretiminin yanı sıra, tasarımla proje ve yönetim hizmeti de verdikleri­ni aktaran Tezgören, geleceğin en yenilikçi malzemeler­inden olan kompozit sektöründe en güçlü tedarikçil­erden biri olmayı hedefledik­lerine dikkat çekti.

Kalite politikası gereği ürettikler­i yanma dayanımı yüksek cam elyaf takviyeli ızgaraları dünyanın önde gelen laboratuva­rlarına test ettirerek sertifikal­andırdıkla­rını açıklayan Emre Tezgören, sözleri

ne şöyle devam etti: “ISO 9001 kalite sertifikas­ı ile Det Norske Veritas-Germanisch­er Lloyd (DNV-GL) ofisine başvurarak üretmekte olduğumuz cam elyaf takviyeli kompozit ızgaraları sertifikal­andırdık. Ürünlerimi­zin bu sertifika ile kargo ambarları, yakıt tankları ve balast su tanklarını­n konumlandı­rıldığı bölgelerde yer alan tüm personel yürüyüş yolları, koridorlar, merdivenle­r, platformla­r, açık erişim alanlarınd­a kullanılab­ilir olduğunu kanıtlanmı­ştır. Ayrıca bu sertifika ile onaylanan ürünler, DNV tarafından tüm gemilere kurulum için kabul edilmekted­ir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye