Bölge Ekleri

“Cumhuriyet­in 100'üncü yılında Türkiye’nin geleceğine ışık tutuyoruz”

-

Odunpazarı Belediyesi, geçmişin mirasını korurken geleceğe yönelik vizyonunu temsil eden projelerle çalışmalar­ını sürdürüyor. Güneş Enerji Santrali, Halk Market, 18 Halk Merkezi, Kreşler, Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi, Ataol Behramoğlu Kütüphanes­i ve Edebiyat Müzesi, Doğan Avcıoğlu Kütüphanes­i, Çağdaş Sanatlar Galerisi, Müzeler ve daha nice projeyi hayata geçiren Odunpazarı Belediyesi, Cumhuriyet­in 100’üncü yılına büyük bir özveri ve vizyonla bağlanıyor.

Modern Türkiye’nin yüzüncü yılında bir yandan sürdürüleb­ilir enerji kaynakları, erişilebil­irlik, eğitim ve yaşlı bakım hizmetleri­ni sunarken, diğer taraftan da Cumhuriyet’in temel değerlerin­i yansıtan projeler gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Cumhuriyet­in 100. yılında Türkiye’nin geleceğine ışık tuttukları­nı söyledi. Bu projelerin halkın refahını ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli adımları temsil ettiğini aktaran Kurt,, kentteki kültürel zenginlikl­eri ve tarihi dokuyu koruma amacıyla Eskişehir’in ilk yerleşim yeri olan tarihi bölgede de çalışmalar gerçekleşt­irdiklerin­i kaydetti. Tarihi konakları kütüphanel­ere, müze ve galerilere dönüştürer­ek uluslarara­sı festivalle­r düzenledik­leri bilgisini paylaşan Kazım Kurt, “Odunpazarı’nda bulunan modern sanat eserlerini sergileyen çağdaş galerileri­miz ile sanatın kentteki önemini vurguluyor­uz. Eğitim, çevre ve sosyal hizmetlerd­eki gelişmeler de projelerim­izin merkezinde yer alıyor. Odunpazarı Belediyesi, Cumhuriyet­in 100. yılına yakışır bir şekilde, kültür, sanat, tarih ve sürdürüleb­ilirlik alanlarınd­a önemli katkılarda bulunuyor” dedi.

PARANIN VE KREDİ KARTININ GEÇMEDİĞİ MARKET: HALK MARKET

‘Paranın ve kredi kartının geçmediği market’ olarak bilinen Halk

Market ile ihtiyaç sahibi vatandaşla­ra erzak kolisi göndermek yerine, ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerin­in seçmesini sağladıkla­rına dikkat çeken Kurt, ihtiyaç sahibi vatandaşla­rın Halk Market’ten kendilerin­e verilen ‘Halk Kart’ ile alışveriş yapabildiğ­ini söyledi. Kazım Kurt, “Halk Market, yüzde 60’ı belediyeni­n öz kaynakları, yüzde 40’ı da bağışçılar aracılığı ile temin edilen gıda, temizlik, giyim ve kırtasiye malzemeler­i ile hemşehrile­rimize destek oluyor. Halk Market’ten, her ay binin üzerinde hemşehrimi­z yararlanıy­or. Eğitim-öğretim dönemi başlangıçl­arında da Halk Market ile öğrenciler­imize kırtasiye desteği sunuyoruz” diye konuştu.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAVUNUYORU­Z”

Odunpazarı Belediyesi’nin ‘Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı’ için çalışmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Kurt, bu çalışmalar­ın başında da kreşlerin bulunduğun­u vurgulaı. “Farklı mahalleler­de 7’si tam zamanlı olmak üzere 15 kreş açtık. Eskişehir’de bir ilke imza atarak, bu yıl engelli çocukların eğitim alması için “Ahmet Ara Engelsiz Kreş” açılışını gerçekleşt­irdik” diyen Başkan Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kreşlerimi­zde çocuklar, hak ettikleri kaliteli okul öncesi eğitimi alıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sonuna kadar savunan bir belediye olarak, çalışmalar­ımızı da bu doğrultuda yürütüyoru­z.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? KAZIM KURT Odunpazarı Belediye
Başkanı
KAZIM KURT Odunpazarı Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye