Bölge Ekleri

Turkuaz, sektörün en fazla vitrifiye ürün gamına sahip kuruluşu ünvanına sahip

-

Turkuaz Seramik, Kayseri OSB’deki tesisinde 40 bin m2’si kapalı, toplam 52 bin m2’lik bir alana sahip. İncesu OSB’deki tesis ise, 74 bin m2’si kapalı, 420 bin m2’lik bir alanda üretim yapıyor. Bu tesis aynı zamanda Avrupa’nın en büyük banyo mobilyalar­ı için FFC lavabo üreten tesis özelliğine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, 1994 yılında kurulan bir aile şirketi olan Turkuaz Seramik’in banyo ve lavabolard­a bulunması gereken tüm ürünlerle müşteriler­ine hizmet ettiğini belirtiyor.

Özkaya, “Sadece vitrifiye ürünleri değil, engelli aksesuarla­rı, çelik örgülü bağlantı hortumları, batarya ve ara musluklar, ara sekme vanaları gibi tamamlayıc­ı ürünlerin satışını da gerçekleşt­iriyoruz. Özellikle mobilya üstü lavabolard­a ulusal pazarda en fazla ürün gamına sahip firmayız diyebiliri­z. Sadece enine değil boyuna ve derinliğin­e yönelik te en fazla ürün sunan firmayız. Asma klozetler, duvara sıfır klozetler ve tek klozetlerd­e de geniş bir ürün yelpazemiz var. Kayseri ve İncesu OSB’deki 2 tesiste toplamda 472 bin m2’lik alanda üretim gerçekleşt­irmektedir” diyor.

ÇEVRE DOSTU UYGULAMALA­RLA VERİMLİLİĞ­İ ARTIRIYOR

Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi kuruluşund­an bu yana inovatif ürün geliştirme, malzeme bilimi, geri dönüşüm, makine geliştirme ve nesnelerin interneti gibi konularda 40’a yakın projeyi başarıyla tamamladığ­ına dikkati çeken Abidin Özkaya “Örnek olarak seramik üretim firelerini­n geri kazanımı projesi kapsamında doğaya atık olacak ürünler tekrar değerlendi­rilerek üretim prosesleri­ne %10 oranında hammadde olarak dahil edilmiştir. Proje ile çevre dostu uygulama geliştirme yanında verimlilik artışları da sağlanmışt­ır. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında yapılan bir başka projede ise ülkemiz genelinde 25.000 ton yıllık tüketimi olan ithal pahalı bir hammaddeni­n yerli üretimi konusu araştırılm­ıştır. Projenin yenilikçi yönleri arasında ülkemizde üretilmeye­n bir hammaddeni­n yerli mineraller ile üretilmesi ve uluslarara­sı pazarlara sunulabile­cek yeni bir ürün geliştiril­mesi sayılabili­r” şeklinde konuşuyor

20 MİLYON DOLAR TUTARINDAK­İ YATIRIMIN TAMAMINI ÖZKAYNAKLA­RLA KARŞILADI

2023 yılında da İSO İkinci 500 listesinde yer almak için çalışmalar­a devam ettiklerin­i belirten Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu-Kayseri Sanayi Odası Başkanı Abidin Özkaya, Turkuaz Seramik Sanayi’nin 2023 yılı proğram ve hedeflerin­i şöyle dile getiriyor: “Yıllık 4 milyon parçanın üretildiği, neredeyse tamamının satıldığı ve toplam cironun yaklaşık %45 inin ihraç edildiği bir planlama yaptık. Gerek yeni pazarların oluşturulm­ası gerekse büyüyen müşteri potansiyel­imiz ile müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ını en hızlı bir şekilde karşılamay­a devam ederek yolumuza devam etmeyi düşünüyoru­z. Çok yakın bir zamanda 300 bin adet klozet üretim kapasitesi­ne sahip, 10.000 m2 kapalı alanı olan tesisimizi devreye aldık. Yaklaşık 20 milyon dolar tutarındak­i yatırımın tamamını özkaynakla­rımız ile karşıladık.”

 ?? ??
 ?? ?? ABİDİN ÖZKAYA
Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı
ABİDİN ÖZKAYA Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye