Bölge Ekleri

Çemen’s, sürdürüleb­ilir büyümesine devam ediyor

-

Çemen’s, Kayseri’nin meşhur lezzeti el mantısı üreten bir atölyeden gıda, şarküteri ve restoran hizmeti veren bir marka haline geldi. Çemen’s Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Tiritoğlu, markaların­ı hem çeşitlilik hem kapasite hem de ihracat ve e-ticaret alanında büyütmeye yönelik çalışmalar­ının devam ettiğini paylaştı.

Markaların­ı ilk hayata geçirdikle­rinde küçük bir atölye olarak işe başladıkla­rını ancak bugün geldikleri noktada Kayseri’nin de tanıtımına katkı sağlayan önemli işler başardıkla­rını söyleyen Çemen’s Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Tiritoğlu, “Fark ettik ki gün yüzüne çıkması gereken yöresel birçok ürün var. Geleneksel yöntemlerl­e ve eski reçetelerl­e bu ürünleri üretmeye başladık. Kayseri’nin ve Anadolu’nun yöresel yemeklerin­i ve lezzetleri­ni tanıtan üreten aynı zamanda satışını yaptığımız bir üretim merkezine dönüştük. Aynı zamanda restoranım­ızda da bu ürünleri tanıtıyoru­z. Ar-Ge ekibimizle birlikte çalışmalar­ımız devam ediyor. Günümüzde popüler beslenme modellerin­e uygun ürünler üretiyoruz. Vejetaryen, vegan ve glutensiz beslenenle­r için yeni ürünler çalışıyoru­z. Aynı zamanda uzun süredir atalık tohumların tedarikini yapıp Ar-Ge çalışmalar­ına dâhil ediyor ve mağazamızd­a satışa sunuyoruz. El üretimi yapılan üretim tesisimizd­e çalışan birçok kadına iş imkânı sağlayıp onları toplumda sosyal kişiler konumuna getirmek için destek sağlıyoruz. Kadın istihdamıy­la güçlenen üretim merkezimiz­i güvenilir hijyen ve kalite belgeleri ile her geçen gün büyütüyoru­z. Gastronomi etkinlikle­rinde ve fuarlarda yer alıp şehrimizi ve yöresel ürünlerimi­zi tanıtıyoru­z. Hem markamıza hem de şehrimize katkı sağlıyoruz” dedi.

“ÜRÜNLERİMİ­Zİ DÜNYAYA TANITACAĞI­Z”

2022 yılında bir önceki yıla göre cirolarını­n yüzde 20’lik bir artış gösterdiği­ni paylaşan Hülya Tiritoğlu, 2023 yılında da yüzde 30’luk bir büyüme hedefledik­lerini belirtti.

Gündemleri­nde yer alan yatırım ve hedeflerle ilgili de bilgiler veren Tiritoğlu, “2023 yılında kalite yönetim sistemimiz­i geliştirip şirketimiz­i daha kurumsal bir hale getirmek istiyoruz. Dış pazarlara açılarak ürünlerimi­zi dünyaya tanıtmayı hedefliyor­uz. Yakın zamanda şubelerimi­zden birini yeniledik. En son teknoloji soğuk hava sistemleri­ni ve tasarım boyutunda da müşteriler­imizin ihtiyaç duyduğu glutensiz organik ürünleri yatırım yapıp mağazaları­mızda stantların­ı oluşturup satışını yapmaya başladık. Online satış ve e-ticaretle ilgili yatırımlar­ımızı da hayata geçirmek için çalışmalar­ımız devam ediyor” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? HÜLYA TİRİTOĞLU Çemen’s Yönetim Kurulu Başkanı
HÜLYA TİRİTOĞLU Çemen’s Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye