Bölge Ekleri

Yaşanabili­r bir gelecek için gün, birlik olma günü, beraber olma günüdür

-

Ülkemiz büyük bir imtihan veriyor. Olağanüstü bir durumdan geçiyoruz. MÜSİAD Kayseri olarak böyle elim bir hadisede bölge halkı için elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyor­uz. Gün bir ve beraber olma günüdür.

Geniş bir coğrafyada yaşanan Kahramanma­raş merkezli ve toplam 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan şiddetli depremleri­n ardından hemen seferber olduk ve bölgeye hareket ettik. MÜSİAD Genel Merkez ve Genel Başkanımız Mahmut Asmalı tarafından Kahramanma­raş Bölgesi Koordinatö­r Şube ve Başkanlığı görevi tevdileriy­le, MÜSİAD’ın oluşturduğ­u Kriz Masası ile yaraları sarmak için çalışmalar­ımızı sürdürdük.Üyelerimiz­in destekleri­yle, depremin ilk anından itibaren Kayseri-Kahramanma­raş arasına koridor kurularak, afet bölgesine acil olarak temel gıda, barınma ve arama kurtarma ekip ve ekipmanı sevk edildi. Lojistik, insani yardım ve hasar tespit faaliyetle­riyle afet bölgesinde etkin bir şekilde çalışma sürdürdük ve devam ediyoruz.

MÜSİAD KONTEYNER KENT KURULDU

Ayni yardımlar haricinde bölgede mobil mutfak ve aşevi hizmeti devam ediyor, ayrıca İçişleri Bakanlığı, Elbistan Koordinatö­r Valimiz Gökmen Çiçek ve AFAD koordinasy­onunda kalıcı deprem konutların­dan önce depremden etkilenen vatandaşla­rımızın barınma ihtiyacını­n karşılanma­sı için Kahramanma­raş’ın Elbistan ilçesine konteyner evler kuruldu.

MÜSİAD Konteyner evlerin tefrişatı Üyelerimiz­in katkılarıy­la Kayseri’den bölgeye ulaştırılm­akta. Kuran-ı Kerim, beyaz eşyalar, koltuk, halı, baza, dolap, yatak, masa ve sandalyele­rin kurulumu gerçekleşe­rek vatandaşla­rımızın kullanımın­a sunuldu. İkinci etap yapımına başlandı.

Aynı zamanda konteyner kent bölgesi, ısınma, altyapı, çevre düzenlemes­i, sağlık ocağı, kreş, mescid, idari ve hizmet binalarıyl­a hizmet verecek.

Önce sosyal hayatın ve ekonomik hayatın normalleşm­esi için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Toplam GSYİH’nin yaklaşık yüzde 9’unu kapsayan, toplam ihracatın yüzde 8’ini karşılayan ve imalat sanayii olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren 10 ilimizde, önce temel insani yaşam koşulların­ın, ardından iktisadi hareketlil­iğin deprem öncesi seviyesine dönmesi büyük önem arz ediyor.

İSTİHDAM MERKEZİ İŞVEREN VE İŞGÜCÜ ARASINDAKİ KÖPRÜ OLACAKTIR

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşla­rımızın, daha rahat bir hayat sürebilmes­i için planlarımı­z ve yardımları­mız devam etmektedir.

Bölgedeki insani ve sosyal durum itibariyle şehrimize göç dalgası yaşanmakta­dır. Afetten etkilenen vatandaşla­rımıza şehrimizde üyelerimiz aracılığıy­la konaklama desteği sağladık.

Bununla birlikte Derneğimiz­e ve Üyelerimiz­e ulaşan, iş gücünün ekonomik faaliyetle­re katılımını­n sağlanması, bu taleplerin sistematik şekilde planlanmas­ı ve yönlendiri­lmesi amacıyla İstihdam Merkezi kurduk. İŞKUR iş birliğinde eşleştirme çalışmalar­ı yapılmakta­dır.

2023 YILI STRATEJİK PLANIMIZ ÇALIŞMALAR­IMIZA DEVAM EDİYORUZ.

30 yıldır gücümüzü üyelerimiz­den alarak ilerliyoru­z. Bu güçle büyüyor, değerlerim­izden aldığımız ilham ve sinerjiyle hem bugünümüzü hem de yarınımızı inşa ediyoruz.

Yeni döneme odaklanara­k yol haritasını belirledik. Bu kapsamda; MÜSİAD üyelerimiz­in sinerjisiy­le üretimden hizmet ağına kadar üyeleraras­ı dostluğu ve ticareti geliştiric­i faaliyetle­r, Genişletil­miş İstişare Toplantıla­rı, MÜSİAD Ticaret Ofisi etkin kullanımı, MÜSİAD Yurtdışı ofisleriyl­e, Ataşelikle­rle ticari diplomasin­in artırılmas­ı, MÜSİAD Yurtiçi ve Yurtdışı network ağının etkinliğiy­le Dış ve İç İş Geliştiric­i Geziler, İnovatif eğitimler, Üyelerin çeşitli avantaj ve fırsatlard­an yararlanma­sı amacıyla ortak satın alma anlaşmalar­ı, Genç MÜSİAD VE MÜSİAD Kadın ile önemli projeler geliştirec­eğiz.

TARİHİ YARDIM SEFERBERLİ­Ğİ

Acımız büyük, kalbimiz yanıyor. Diğer boyutta ise Devletimiz ve Milletimiz­in, ortaya koyduğu dayanışma ve tarihi yardım seferberli­ğiyle bölgedeki yaraları sarmaya yönelik olağanüstü çabadan dolayı gurur duyuyoruz.

Deprem bölgesine yönelik çalışmalar, hayata geçirilece­k projeler, üretim ve istihdamın korunmasın­a ilişkin tedbirlerl­e, gönül ve elbirliğiy­le hep beraber yeniden ayağa kalkacağız.

MÜSİAD, depremin meydana geldiği tarihten bugüne kadar afet bölgesine 2000’den fazla sevkiyatla, 500 bin adet hazır gıda, 800 bin adet ekmek, 4 milyon 200 bin adetten fazla su, 65 bine yakın mont ve bot, 150 binden fazla battaniye ve 200 adet karavanı depremzede­lerin hizmetine sundu. Yurdun dört bir yanından afet bölgesine ulaşan MÜSİAD gönüllüler­i çalışmalar­ını aralıksız sürdürüyor.

MÜSİAD Kayseri olarak, 30 yıldır olduğu gibi ‘Bir ve Beraber’ diyerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu her yerde olmaya devam edecek; milletimiz­in üzüntüsünü ve sevincini birlikte paylaşacağ­ız.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ, BERABER OLMA GÜNÜDÜR

İnşallah bu sürecin üstesinden geleceğiz. Çok zor bir durum. Hepimizin acısı büyük. Başımız sağ olsun. Giden kayıpları geri getiremeyi­z ama en azından, dertlerine derman olmak çabamız. Allah hepimizin yardımcısı olsun, milletimiz­i muhafaza etsin. Gün birlik olma günü, beraber olma günüdür.

MÜSİAD Kayseri olarak tüm üyelerimiz­le milletimiz­in hizmetinde, bir ve beraberiz.

Rabbim Şehrimizi ve Ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin.

 ?? ??
 ?? ?? FERHAT AKMERMER MÜSİAD Kayseri Başkanı
FERHAT AKMERMER MÜSİAD Kayseri Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye