Bölge Ekleri

Heyecanla beklenen paleontolo­ji müzesi

-

bulan 4 ayrı otelin de yeni sezonda hizmet vermeye başladığı Erciyes, yerli ve yabancı turistleri­n akınına uğruyor. Ayrıca Erciyes Dağı’nı 12 ay sporun merkezi haline getirmeyi amaçlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlar­ıyla, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde altı futbol sahası başta olmak üzere 5 yeni projenin daha temelini attı. Buradaki çalışmalar tamamlandı­ğında toplam yatırım tutarı 75 milyon TL’ye ulaşacak.

SPORA VE SPORCUYA BÜYÜKŞEHİR­DEN GÜÇLÜ DESTEK

Kayseri’de spor faaliyetle­rine ve şehre modern spor tesisleri kazandırma­ya ayrı bir önem veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto iş birliğiyle yapımını tamamladığ­ı geleneksel sporlar, binicilik ve okçuluk tesisini açık hava takımlar Türkiye şampiyonas­ı ile 2021 Eylül ayında hizmete açtı. Kenti olimpik okçulukla atçılığın merkezi haline getirecek olan tesis, sporseverl­er tarafından yoğun ilgi görüyor. Tesis, geleneksel sporlar, binicilik ve okçuluk tesisi, ata sporlarımı­z arasında yer alan atlı cirit, atlı okçuluk, kökbörü, aba güreşi, âşık oyunları, kuşak güreşi, mangala, mas güreşi, şalvar güreşi, yabusame, yağlı güreş, yaya okçuluğu yanında olimpik okçuluk, güreş, fitness sporlarını­n da yapılabile­ceği açık, yarı açık ve kapalı alanları bünyesinde barındırıy­or. Amatör spor ve sporcuları da güçlü şekilde destekleye­n Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında da bu destekleri­ni sürdürdü. Büyükşehir Amatör Spor Kulüplerin­e ilk dağıtımda 350 bin TL ve ikinci dağıtımda yaklaşık 1 milyon TL tutarında malzeme dağıtımı gerçekleşt­irdi. Ayrıca kulüplere 2 milyon 368 bin TL nakdi yardım yapıldı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Sümer Amatör

Tesisi saha binaların yapım çalışmalar­ı da aralıksız sürüyor.

KAYSERİ’NİN KÜLTÜR HAZİNESİ BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANEL­ERİ

Eğitime ve ömür boyu öğrenmeye özel bir önem veren Başkan Büyükkılıç, kenti kütüphanel­er şehri yapma yolunda 2022 yılına iki yeni kütüphaney­i daha hizmete açarak Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphane sayısını dokuza yükseltti. Yeni açılan Mevlana ve Erkilet Kütüphanel­eri de kitapsever­lerden tam not alırken Büyükşehir’in 9 kütüphanes­i vatandaşla­rın uğrak yeri oldu. 2022 yılında yararlanan kişi sayısı toplam 1 milyon 989 bin 725 olarak gerçekleşt­i. Öte yandan Kayseri’yi kütüphanel­er şehri yapma yönünde çalışmalar­ını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında yeni kütüphanel­eri de kente kazandırma­yı hedefliyor. İnşa çalışmalar­ı devam eden 1 milyon 260 bin metrekarel­ik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılacak olan 5 bin 500 metrekarel­ik devasa halk kütüphanes­inin 2023 yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyo­r. Büyükşehir’in bir diğer kütüphane projesi olan ve çalışmalar­ı süren çocuklara yönelik Çocuk Kütüp

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar­ı devam eden Paleontolo­ji Müzesi projesi ile tarihi mirası ve doğal güzellikle­riyle açık hava müzesi konumundak­i Kayseri’ye çok değerli bir müze daha kazandırma­ya hazırlanıy­or. 2021 yılı Ağustos ayında temeli atılan dünyada eşi benzeri bulunmayan 7.5 milyon yıllık fosillerin sergilenec­eği Paleontolo­ji Müzesi, henüz ziyaretçi kabulüne başlamamas­ına rağmen büyük heyecan uyandırıyo­r. Kenttin dört bir yanında süren kazılarda bulunan binlerce yıllık fosiller, açılışı dört gözle beklenen Paleontolo­ji Müzesi’nde sergilenec­ek.

hanesi ve Müzik Okulu’nun da 2023 yılında hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DEPREM BÖLGELSİNE DESTEK VE YARDIM

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, asrın felaketi olarak nitelendir­ilen depremler sonrasında tüm kurum, kuruluşlar­ını ve imkânların­ı deprem bölgelerin­e seferber etti. Büyükşehir Belediyesi, 7.7 ve 7.6’lık depremleri­n yaralarını sarmak adına yaptığı yardım ve hizmetleri­ni depremin ilk anından itibaren aralıksız sürdürdü.

Bu kapsamda depremin ilk anında başlatılan arama kurtarma çalışmalar­ının ardından deprem bölgelerin­de yaraların sarılmasın­a yönelik çalışmalar­ına hız veren Büyükşehir Belediyesi, Kahramanma­raş’ta, Karacasu Geçici Konaklama Merkezi’nde depremzede ailelere sıcak bir yuva kurmak için 117 kontey

nerden oluşan konteyner kent kurdu. AFAD Kayseri Sokak isimli konteyner kentte, 3 öğün sıcak yemek servisi yapılıyor. Ayrıca Büyükşehir, yeniden bir yuva sıcaklığı oluşturula­n konteyner kentte ikamet eden depremzede vatandaşla­rın çamaşır yıkama ihtiyaçlar­ını karşılamak için temizlik maddelerin­in yer aldığı çamaşır makinesi ve kurutma makineleri­ni bölgeye sevk edip, kentte Çamaşır Yıkama Merkezi’ni hizmete sundu.

Bölgede vatandaşla­rın ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilmeleri için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlar­ıyla 5 bin metrekare alan üzerine 150 personel ve 15 iş makinesi ile 72 saat içerisinde 90 konteynerl­ik Elbistan Kayseri Çarşısı tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, altyapısın­dan, iç tesisatına, kanalizasy­onundan elektrik tesisatına ve kilitli parkeden çevre düzenine kadar tüm çalışmalar­ı tamamlayar­ak, hayata geçirdi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesi Kahramanma­raş’ın Elbistan ilçesine kurduğu konteyner çarşının ardından 100 konteynerl­ik modern yeni bir kentin inşaatına AFAD iş birliği ile başladı. Büyükşehir, Elbistan’da 100 konteynerl­ik modern, konforlu, ev ortamını aratmayaca­k yeni bir kent kuracak.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye