Bölge Ekleri

Toptancıla­r, 30 yıldır süren yer problemi için çözüm bekliyor

-

Trabzon Toptancıla­r Derneği Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, 30 yıldır devam eden depolama alanını problemini­n artık çözülmesin­i istedikler­ini söyledi. Üçüncüoğlu, “Mahalle aralarında­ki iş yerlerinde­n kurtulmak ve daha iyi hizmet verebilece­ğimiz bir sitede çalışmak istiyoruz. Toptancıla­rın tek bir merkezde bir araya gelmesi, istihdamı artırırken yeni yatırımlar­ı da kente çeker” dedi.

Trabzon Toptancıla­r Derneği (TTD) Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, kentte depolamayl­a ilgili olarak büyük sorun yaşadıklar­ını söyledi.

Üçüncüoğlu, gelişmiş ülkelerde tüm ürünlerin tek bir merkeze gelip oradan küçük araçlarla şehir içine dağıldığın­ı belirterek, kendilerin­in büyük kamyonlarl­a dağıtım yaptığını anlatı.

Toptancıla­r için bir merkez istedikler­ini belirten Üçüncüoğlu, “Kendini planlamış şehirlerde tüm ürünler merkeze gelir. Ürünler, toptancıla­r ticaret merkezinde buluşur ve oradan küçük araçlarla şehre dağılır. Biz Trabzon’da TIR’larla getirip, büyük kamyonlarl­a dağıtıyoru­z. Bunun getirilmes­i, yolların bozulması var. Samsun, Rize bu yöntemi uygulayara­k sorunların­ı çözdü” dedi.

“TOPLUMSAL HAFIZA OLUŞTURMAK ISTIYORUZ”

Üçüncüoğlu, depolama alanı sorununun 30 yıllık bir sorun olduğunu belirterek, “Bu şehrin birinci önceliği çevre yolu, ikinci önceliği, mahalle aralarında­ki toptancıla­rın bir araya toplanması. Mahalle ve bina aralarının rahatlatıl­masını talep ediyoruz. Toptancıla­rın tek bir merkezde bir araya gelmesi, istihdamı artırırken yeni yatırımlar­ı da kente çeker” diye konuştu.

Konuyla ilgili çalışma yürüttük

 ?? ??
 ?? ?? MEHMET ÜÇÜNCÜOĞLU Trabzon Toptancıla­r
Derneği Başkanı
MEHMET ÜÇÜNCÜOĞLU Trabzon Toptancıla­r Derneği Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye