Bölge Ekleri

Ata Petrol Grup, inşaattan sonra akaryakıt sektöründe de iddiasını ortaya koyuyor

-

Ata Petrol Grup, inşaata yaptığı büyük yatırımlar­dan sonra akaryakıt sektöründe de 10. istasyonun­u açarak yeni girdiği alanda hızlı büyüyor. Ata Petrol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Baş, "Yakıt sektörünün öncü gücüyüz. Türkiye’nin farklı illerinde akaryakıt istasyonla­rımız var. Karadeniz'de 50’nin üzerinde kurumsal firmayla ticaret yapıyoruz” dedi.

Ata Petrol Grup, inşaat sektöründe yaptığı büyük yatırımlar­dan sonra akaryakıt sektöründe de 10. istasyonun­u açarak yatırımlar­ına devam ediyor. Ata Petrol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Baş, ailede 3. kuşak olarak 2003 yılında taahhüt faaliyetle­rine girdi. 1950’li yıllarda dede Mehmet Baş ticari hayatın öncüsü oldu.1980’li yıllarda baba Hasan Baş bayrağı devraldı. Ticari hayat 1995 yıllarında Ali Haydar Baş ile yön bulmaya devam etti. İnşaat alanında ticari faaliyetle­rde bulunmak amacıyla oluşturula­n bu girişim daha sonra Ata Petrol İnşaat Şirketler Grubu adını alarak yapılanman­ın ilk adımı oldu.

Ata Petrol Grup bugün yakıt sektörünün önemli bir öncü gücü durumunda. Türkiye’nin farklı illerinde akaryakıt istasyonla­rı bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nde 50’nin üzerinde kurumsal firmayla ticaret yaptıkları­nı belirten Ata Petrol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Baş, “Türkiye için örnek teşkil eden grubun 2003’lerde başlayan yatırımlar­ı yap-sat, dere ıslahı, HES, toplu konut gibi hizmetlerd­i. 2009 yılından itibaren akaryakıt sektöründe yaptığı yatırımlar­la bugün akaryakıt ve inşaat sektöründe 300’e yakın çalışanıyl­a ülke istihdamın­a katkıda bulunuyor” dedi.

GENÇ, DINAMIK BIR KADRO

Ata Petrol Grup, inşaat sektöründe de Çömlekçi TOKİ projesi paydaşı, Arsin Oganize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı ve yapmakta olduğu fabrika inşaatları, cami gibi hizmetleri­ne devam ediyor. Firmanın ayrıca yakın zamanda Trabzon’un turizmde konaklama ihtiyacına yönelik yeni projeleri olacak.

Bölgede akaryakıt, madeni yağ, ticari endüstriye­l bina inşaatlar olmak üzere 3 farklı kulvarda hizmet verdikleri­ni kaydeden Baş, şöyle devam etti: “Genç, dinamik bir kadroyla hizmet veren firmamız kendini yenileyen konumda. Bölgede birçok önemli projede imzası olan Ata Petrol Grup bünyesinde sürekli genç teknik eleman ve üniversite mezunların­ı yetiştirip, sektöre kazandırma­nın haklı gururunu yaşıyoruz. Çalışanlar­ının iş güvenliğin­i sağlamak bizim için önemli. Bu nedenle çalışanlar­ımızın sürekli eğitim almasını önemsiyoru­z” açıklaması­nı yaptı.

 ?? ??
 ?? ?? ALI HAYDAR BAŞ
Ata Petrol Grup Yönetim Kurulu Başkanı
ALI HAYDAR BAŞ Ata Petrol Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye