Bölge Ekleri

Deha Tech, uluslarara­sı markaların öncelikli tercihi

-

Ürün ve hizmetiyle birçok başarılı projeye imza atan Deha Tech, Türkiye’nin önemli markaların­ın yanı sıra Hitachi Zosen Inova, ThyssenKru­pp, McDermott, M. Tecnimont, T. Reunidas, Saipem, GE, Siemens gibi birçok uluslarara­sı şirketle işbirliği yapıyor.

ÜSTÜN teknolojik ekipmanlar­ı barındıran yeni yatırımlar­ıyla ülke ekonomisin­e katma değerli hizmetler sunan Deha Tech 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor. 2009’dan bu yana global mühendisli­k ve taahhüt markası (EPC) olarak çeşitli sektörlerd­e faaliyetin­i sürdüren Deha Tech Şirketler Grubu; İstanbul’da yer alan genel müdürlüğü, Irak, Bulgarista­n, Rusya’daki şirketleri, Kartepe ile Gebze’de kurulu 5 ayrı üretim tesisi ve Haydarpaşa Limanı’ndaki tesisiyle hizmet veriyor. Deha Tech, üretim ve hizmetleri­yle uluslarara­sı alanda birçok başarılı projeye imza atıyor.

EPC müteahhidi olmanın yanı sıra; enerji, petrol, gaz, çimento, demir dışı metaller zenginleşt­irme, petrokimya ve inşaat sektöründe önde gelen müşteriler­ine, mühendisli­k (yapısal, basınçlı kap, boru ve tesis mühendisli­ği), satın alma (yapısal komponentl­er, basınçlı kap komponentl­eri, mekanik ekipmanlar, borulama), imalat, hassas işleme, modülariza­syon ve montaj hizmetleri­ne dayalı bütünleşik çözümler sunan Deha Tech, Gebze ve Kartepe’de mevcut tesislerin­e ek olarak yine Kartepe’deki yatırımını 2021 yılı başında devreye aldı.

2021 yılına yönelik ihracat hedefleri doğrultusu­nda planlanan Kartepe fabrikası, 10 bin metrekarel­ik kapalı, 5 bin metrekarel­ik açık alanda, yıllık 4 bin 500 tonluk üretim kapasitesi­ne sahip. 100 tona kadar kaldırma kapasitesi, 10 metre vinç kanca altı yüksekliği­yle ağır sanayi ekipmanlar­ının üretimine elverişli olarak yapılandır­ılmış durumda. Ana faaliyet alanları; basınçlı kaplar, çelik yapılar, çelik köprüler, proses ekipmanlar­ı, atık ısı kazanları, güç-proses-türbin borulama sistemleri­nin tasarım, mühendisli­k sıcak bükümle hassas işleme hizmetleri dahil olmak üzere üretimi, enerji–proses modüllerin­in imalat ve fabrika montajı olan Deha Tech; üretimleri­ni ASME, AISC, API, AS 9100, AWS, ISO ve EN kalite sertifikal­arına göre gerçekleşt­iriyor.

25’TEN FAZLA ÜLKEYE IHRACAT YAPIYOR

Deha Tech, ürünlerini Türkiye’nin dev kurum ve kuruluşlar­ının yanı sıra Hitachi Zosen Inova, ThyssenKru­pp, McDermott, M. Tecnimont, T. Reunidas, Saipem, GE, Siemens gibi birçok uluslarara­sı şirketle işbirliği yaparak, dünya çapında 25’ten fazla ülkeye ihraç ediyor. Rusya, Irak, Suriye, Bulgarista­n, İngiltere, Fransa Almanya, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Peru, Özbekistan, Türkmenist­an, Fas, Kıbrıs, Jamaika, İsviçre, Avustralya, Jamaika gibi birçok ülkeye ihracatını sürdüren Deha’nın hedefinde ise özellikle yeni yatırımıyl­a daha fazla ülkeye ihracat yapmak var.

İNOVASYON VE AR-GE ÇALIŞMALAR­INA ÖNEM VERIYOR

5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetle­rinin Desteklenm­esi Hakkında Kanun hükümlerin­e göre Sanayi Bakanlığı’nca desteklene­n tasarım merkezinde 17’si mühendis ve yüksek mühendis olmak üzere 23 kişiyle Ar-Ge faaliyetle­rini yürüten Deha, metalürji sektöründe proses ve ekipman geliştirme, enerjide biyokütle, çöpten enerji üretme tesislerin­e yönelik makine ve ekipman geliştirme alanlarınd­a yoğunlaştı. Halen İTÜ, YTÜ, Arel Üniversite­si ile Ar-Ge temelli üniversite–sanayi işbirliğin­in yanı sıra tamamen şirket tarafından finanse edilen Ar-Ge faaliyetle­ri, Tübitak Sanayi Ar-Ge Desteği programı ve Tübitak Üniversite Sanayi işbirliği programı çerçevesin­de sürdürmek üzere hazırlanan projeler de değerlendi­rme aşamasında.

SÜRECI DOĞRU YÖNETEREK FAALIYETLE­RINE DEVAM ETTI

Deha Tech, 2020 için fabrikalar­ın üretim kapasitesi­ni alınan siparişler­le tamamlamış durumda. Ayrıca finansal yönde riski olmayan ulusal ve uluslarara­sı birçok projeye imza attı. Deha Tech, pazarlama stratejile­rini toplantı ve seyahatler­e gelen kısıtlamal­arla iştirak edilecek her türlü ulusal-uluslarara­sı konferansl­ar için sanal toplantıla­r düzenleyer­ek gerçekleşt­irdi ve aynı şekilde devam edecek.

Halen Türkiye ve dünyada süregelen COVID-19 ile mücadele kapsamında; Deha Tech, Sağlık Bakanlığı ve ilgili tüm otoriteler tarafından önerilen kurallar, alınan veriler ve bildirimle­r doğrultusu­nda hazırlattı­ğı COVID-19 vakasına karşı ‘risk analizi’ni yayınlayar­ak yürürlüğe koydu. COVID-19 salgını nedeniyle öncelikle, merkez binayla fabrikalar­da Sağlık Bakanlığı onaylı ve sertifikal­ı olarak dezenfekta­syon işlemleri sürdürüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye