Bölge Ekleri

Marmara Geri Dönüşümcül­er nitelikli eleman yetiştirec­ek

- ABDULLAH YAŞAR

Marmara Geri Dönüşümcül­er Kooperatif­i, geri dönüşüm sektörüne nitelikli personel yetiştirec­ek. Marmara Geri Dönüşümcül­er Kooperatif­i Başkanı Abdullah Yaşar, 5 bin metrekarel­ik özel kültür tesisi ile geri dönüşüm sektöründe eğitime yönelik bir ilki başarmayı hedefledik­lerini söyledi.

MARMARA Geri Dönüşümcül­er Kooperatif­i Başkanı Abdullah Yaşar, bünyelerin­de 194 firmanın faaliyet gösterdiği­ni ve 4 bin 500 mavi yakalı personele istihdam sağlandığı­nı açıkladı. Yaşar yaptığı açıklamada, “Geri dönüşüm endüstrisi hem enerji geri kazanımı hem de doğal kaynak tüketimini azaltmakla beraber, ana kaynaktan elde edilen hammaddele­r yerine daha ucuz hammadde temini ile ülke ekonomisin­e yüksek değerler kazandırma­ktadır. Sıfır Atık ile gündemimiz­e yerleşen ve farkındalı­ğı artıran “kaynağında atık azaltımı” ve “geri dönüşüm” ile geri dönüşümün ve geri dönüşüm sonrası elde edilen ürünlerin ekonomiye kazandırıl­ması büyük önem taşımaktad­ır. Bu noktada Kooperatif çatısı altında aynı amaçtaki firmaları bir arada tutmak hedefimizl­e çalışmalar­ımıza devam ediyoruz” dedi.

İnşası devam eden 3 bin metrekarel­ik idari bina ve 5 bin metrekarel­ik özel kültür tesisini yılsonunda tamamlamay­ı hedefledik­lerini söyleyen Yaşar, “Bu tesisi endüstriye­l bir eğitim yeri haline getirerek, sektörün ihtiyaçlar­ına yönelik personel yetiştirme­k istiyoruz. Geri dönüşüm sektöründe eğitim konusunda bir ilki başarmayı hedefliyor­uz. Özel Kültür Tesisi’nin tamamlanma­sı ile birlikte Geri

Dönüşüm konusunda nitelikli personel yetiştirme çalışmalar­ına başlayacağ­ız” ifadelerin­i kullandı.

“ÜNIVERSITE-GERI DÖNÜŞÜM ENDÜSTRISI­MAKINE SANAYI ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTMELI”

Geri Dönüşüm, Makine Sanayi ve üniversite işbirlikle­ri sayesinde geri dönüşüm sektöründe hızlı bir ilerleme yaşanacağı­nı kaydeden Yaşar, “Atıkların geri dönüşümünü­n kolaylaştı­rılması ve yerli makine üretimi çalışmalar­ında Üniversite-Geri Dönüşüm Endüstrisi-Makine Sanayi birbirinin ayrılmaz parçasıdır. Devletin de destekleme­si ve teşvikiyle üniversite­ler ile yapılan teknik ve bilimsel çalışmalar ülkemizi geri dönüşüm konusunda hızlı bir şekilde ileriye taşıyacakt­ır. Üniversite­ler tarafından sanayiye özel eğitim ve danışmanlı­kların verilmesi, Ar-Ge Merkezleri­nde eğitimleri­n üniversite­ler tarafından desteklenm­esi ve hatta sanayi ihtiyaçlar­ının belirlener­ek üniversite­lerde bu konularda özel olarak birimlerin kurulması ve çalışmalar­ın sanayi ile ortak yürütülmes­i yararlı olacaktır” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye