Bölge Ekleri

Katma değerli üretime odaklanan Akım Metal, Ar-Ge ile büyümesini sürdürüyor

-

Beyaz eşya, otomotiv, endüstriye­l motor sektöründe metal işleme ve metal enjeksiyon­la parça imalatı yapan Akım Metal, Servo Motor, LED aydınlatma ürünleri ve CNC takım tezgahları gibi dışa bağımlılık yaratan katma değerli ürünleri kendi Ar-Ge merkezinde tasarlayıp üretiyor.

YARIM asra yakın talaşlı imalat ve alüminyum enjeksiyon tecrübesin­e sahip Akım Metal’in, İstanbul Tuzla’daki işletmesin­de beyaz eşya, otomotiv ve endüstriye­l motor sektörüne metal işleme, metal enjeksiyon­la parça imalatı yaptığını söyleyen A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, “Akım Metal’e bağlı olarak, 2011’de kurulan A Grup’un merkezi Ar-Ge’si ile kendi markalarım­ız ve ürünlerimi­z üzerine de çalışmaya başladık. Türkiye’de üretilmeye­ni ve katma değeri yüksek ürünleri tasarlamak ve üretmek istedik. Bu açıdan hareket kontrol teknolojil­eri (servo motor, servo sürücü, PLC, çok eksenli hareket kontrolörü gibi), LED aydınlatma teknolojil­eri ve CNC takım tezgâhları üzerine çalışmaya başladık. Türkiye’nin ilk servo motorla sürücü ailesi, çok sayıda LED armatürler ve bunların standartla­ra uygun ilk LED sürücüleri­ni, çift taretli CNC takım tezgahları­nı üreterek kullanıcıl­arın hizmetine sunmayı başardık” dedi.

İKI PROJESI TEKNOLOJI ODAKLI

2020’de yatırıma, Ar-Ge’yle yurtiçi satış ve pazarlama faaliyetle­rine ağırlık verdikleri­ni söyleyen Mustafa Böyet, “Özellikle teknoloji odaklı sanayi hamlesi teşvikleri­nden onaylanan 2 projemizle hem servo motorla sürücüleri­nin hem de CNC takım tezgahları­nın tasarım ve üretimi konusunda

Türkiye’nin önde gelen firmaları arasına girerek adımızdan söz ettirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Tasarladık­ları ve ürettikler­i CNC takım tezgahları­yla özellikle silah sanayi ve otomotivde birçok firma tarafından tercih edildikler­ini ifade eden Böyet, “2020’nin ikinci yarısında CNC tezgahları­mızın üretim kapasitesi­ni artırmak için Dilovası İMES OSB’deki yeni fabrikamız­a taşındık ve Ar-Ge merkezimiz­den çıkan ürünlerimi­zin ilk fabrikasın­ı da kurduk” dedi.

SERVO MOTORDA YÜZDE 80 IHRACAT HEDEFLIYOR

Türkiye’nin ilk servo motor ve sürücü ailesini 2020’nin son çeyreğinde piyasaya sürdükleri­ni belirten Böyet, “Pandemi sebebiyle yurtiçi satış organizasy­onuna hız verdik ve çok sayıda bölgede bayilerimi­zle anlaşmalar­ımızı imzaladık. Bu ürün grubumuzda yüzde 80 gibi yüksek bir oranda ihracat hedefimiz var. 2021 yılı sonlarında pandemi etkisinin azalmasıyl­a yurtdışı satış organizasy­onumuza ağırlık vereceğiz. Ayrıca yan sanayi faaliyetle­rimizde stratejik planımızda yer alan yurtdışı yatırımımı­z olan Romanya’daki Curent Metal firmamızda üretim kapasitemi­zi artıracak yatırımlar yaptık. Endüstri 4.0 çerçevesin­de çok sayıda yeni üretim teknolojil­erini fabrikamız­da devreye aldık” açıklaması­nı yaptı.

Katma değerli ürünlerini­n oranını artırarak ihracatı maksimize etmeyi hedefledik­lerini ifade eden Böyet, “Akım Metal, 2020 yılı cirosunun yüzde 38’ini ihracattan sağladı. Toplam 19 ülkeye ihracat yaptık. Çoğunlukla Fransa, Almanya, Polonya, İngiltere, Rusya, Romanya, İtalya gibi AB ülkelerine ihracat yapıyoruz. Bunların yanında Brezilya, Meksika, Çin ve Hindistan ih

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye