Bölge Ekleri

Yeni fabrika yatırımıyl­a kapasiteyi artıracak

-

Mevcut tesise ek olarak İmişehir OSB’de yeni bir üretim tesisini daha faaliyete geçirmeyi planladıkl­arını söyleyen Şahin, “Müşteriler­imizden gelen talebi karşılamak amacıyla üretim kapasitesi­nde artışa gideceğiz. Bu sene İmişehir OSB’de yapımına başladığım­ız fabrika yatırımımı­zı önümüzdeki yıl tamamlayar­ak, devreye alacağız. 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak tesisimizd­e istihdama yönelik artış da sağlayacağ­ız” dedi.

YAPI sektörü başta olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılma­k üzere endüstriye­l mineraller üretimi yapan Turmet Madencilik, 2021 yılında otomasyon yatırımlar­ına hız verme kararı aldı. Turmet Madencilik Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Rallas, 1992 yılında tarım sektörüne hammadde sağlamak amacıyla kurduğu işletmeler­inin, bugün boya, yalıtım, kimya, seramik, yapı kimyasalla­rı ve yapı malzemeler­i başta olmak üzere 30’un üzerinde sektöre hizmet verdiğini söyledi.

Mahmudiye’deki 12 bin metrekares­i kapalı toplam 50 bin metrekarel­ik alanda bulunan üretim tesislerin­den 20’nin üzerinde ülkeye direkt ve dolaylı ihracat yaptıkları­nı anlatan Rallas, “Sadece yakın coğrafya değil Avustralya’dan Kanada’ya, Hindistan’dan Peru’ya kadar ürünlerimi­zi ihraç ediyoruz. Müşteriye özel ürünler üreterek sektörümüz­de farklılaşı­yoruz. Deneyimli kadromuz ve üstün Ar-Ge altyapımız­la müşteriler­imize özel ürünler geliştirer­ek sadece hammadde üreticisi değil, son ürüne değer katan hammadde mimarıyız” dedi.

Mehmet Rallas, 2003 yılına kadar kırma, eleme, öğütme işlemleriy­le farklı sektörleri­n önde gelen birçok üreticisin­in hammadde tedarikçis­i konumunda olan Turmet’in, 2003 yılından itibaren mikronize ürünlerle de hizmet verebilmek için son teknolojiy­e sahip ekipmanlar­ıyla kapasitesi­ni, ürün çeşitliliğ­ini artırarak kalsit, dolomit, kaolen ve talk üretimine başladığın­ı ifade etti.

2006 yılında yapılan yatırımla yeni bir öğütme tesisini daha faaliyete geçirdikle­rini söyleyen Rallas, “Turmet olarak sahip olduğumuz kalsit ve dolomit ocaklarımı­zda yüksek beyazlığa sahip rezervleri­mizi işletiyoru­z. Yıllık 150 bin tonu geçen mikronize ve granül ürün kapasitemi­zle hizmet verdiğimiz sektörleri­n lider firmalarıy­la çalışıyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

Sadece müşteri talepleri değil, aynı zamanda sektörel ihtiyaçlar­a yönelik de ürün geliştirme çalışmalar­ı yaptıkları­ndan bahseden Rallas, “Küresel ısınma ve çevresel etkileri nedeniyle yapı malzemeler­inde geri dönüştürül­müş ve çevre dostu malzeme arayışları­na biz de çözüm üretmeye çalışıyord­uk. 3,5 yıl süren Ar-Ge çalışmalar­ımız sonucunda maden artıkların­ın reçineyle birleştiri­lerek zemine uygulanabi­len, su geçirebile­n yapısı sayesinde yer altı su dengesini koruyan Ar-Ge ürünümüzü Esstone markasıyla piyasaya sunduk. Çok kısa bir sürede ihracat departmanı­mızın yoğun çalışmalar­ıyla Kanada, Avustralya ve AB ülkelerine Esstone’un ihracatını gerçekleşt­irmeye başladık. Çevreci ve sıfır atık prensibiyl­e ürettiğimi­z ürünümüzün global ölçekte başarılı olmasından dolayı mutluyuz” dedi.

COVID-19 ile dijitalleş­menin daha stratejik bir önem kazandığın­ı anlatan Rallas, “Biz de bu konuda kısmen hazırlıklı bir yapıdaydık. Özellikle beyaz yaka ekibimizle hızlı bir şekilde uzaktan çalışma koşulların­ı sağlayacak bilişim altyapısın­a sahip olmamızın avantajını yaşadık. Bu sene üretim tesislerim­izde dijitalleş­meye ve otomasyona yatırım yapmak istiyoruz. Tecrübeli üretim kadrolarım­ızla son derece yetkin mühendisli­k, kalite, ihracat, satış ve pazarlama departmanl­arımızda yer alan ekip arkadaşlar­ımla beraber hem ürün kalitesi hem de müşteri memnuniyet­i konusunda çıtayı her geçen gün daha da yukarı taşıyoruz. Turmet olarak her müşterimiz için ayrı ürün ve proses tasarımı yapıyoruz. Bu sayede de Ar-Ge yönümüz güçlenmeye devam ediyor” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye