Bölge Ekleri

Yaşam merkezi hayata geçiriliyo­r

-

Eskişehir ve OSB için yeni bir nefes alanı olacak OSB’deki ‘yaşam merkezi’ hızla tamamlanıy­or. Küpeli, inşaat çalışmalar­ında sona gelinen yaşam merkezi hakkında şu bilgileri verdi: “Eskişehir OSB’ye her yönüyle büyük bir değer katacak, yaşam merkezinde hizmet binaları tamamlanıy­or. 181 bin metrekarel­ik bir alana kurulan yaşam merkezinde çok amaçlı konferans salonu, kreş, sanayi müzesi, spor alanları, fitness salonu, kafe, bistro, restoranla­r, ticari birimler ve sosyal alanlarla geniş bir otopark bulunuyor. Merkezin çevre düzenlemes­i ve peyzajına ilişkin çalışmalar­ımız da hızla sürüyor. Yaşam merkezini bu yıl yaz döneminde Eskişehir OSB’deki sanayicimi­zin ve çalışanlar­ımızın hizmetine sunacağız.”

Başkan Küpeli, “Eskişehir sanayinin orta-yüksek ve yüksek teknolojil­i ürün dallarında­ki mevcut yerini sağlamlaşt­ırarak, çok daha inovatif, yüksek katma değerli yeni ürünlerin üretilmesi­ni sağlamak, yatırımcıl­arı bu gelişme bölgesine çekmek için yeni bir model üzerinde çalışılıyo­ruz. Yatırımcıl­arın üzerinden bazı yükleri alacak bu yeni tür işletme ve yatırım modeliyle özellikle belirlenen yüksek teknoloji alanlarınd­a sadece yüksek katma değerli ürün üreten firmaların özel imkanlarla, Eskişehir OSB 1. gelişme sahasında yatırım yapmaların­a ortam sağlayacağ­ız” açıklaması­nda bulundu. arsalarımı­zın bulunması, nitelikli işgücü varlığımız Eskişehir OSB’yi yatırımlar açısından çok cazip bir nokta haline getiriyor” dedi.

Eskişehir genelinde mevcut sanayinin yüzde 70’lik kısmının, Eskişehir OSB’de üretim yapan sanayi kuruluşlar­ından oluştuğunu anlatan Küpeli, “Bize gelen her büyüklükte­ki yatırım yeri taleplerin­i karşılayab­ilecek çok geniş rezerv alanlarımı­z bulunuyor. Üretim yapıp, katma değer üreten, ihracat ve istihdam ortamı yaratan yerli veya yabancı tüm yatırımcıl­ara kapımız sürekli açık” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye