Blue Jean

AYLIN ASLIM

Bu Ay sorgu odamızda Ifadesini Alıyoruz.

- Aylin Aslım’ın

1] Satın aldığın ilk KASET?

İlkokul İ 4'teydim. Modern Talking'i g'i bir yılbaşı programınd­a televizyon­da görmüş, şarkıların­ı çok beğenmiş- tim. Soliste hasta oldum. 'Cheri Cheri Lady'di galiba:) Şimdi düşününce, şarkıları çok melodik olduğundan herhal- de diyorum, tam çocuklara göre!

2] En sevdiğin albüm kapağı?

Seçmek çok zor, çok güzel kapaklar var. Ama bende en çok yer edenlerden biri Tori Amos'un “Boys for Pele” kapağıdır. O şarkıları yazan ve söyleyen n kadını daha iyi anlatan bir kapak olamazdı.

3] En sevdiğin yabancı albüm?

Massive Attack - “Protection”. Genç bir müzisyenke­n çok ufkumu açmış bir albümdür. Şarkı yazımı, vokal tavrı, sound ve düzenleme açılarında­n çok öğretici olmuştur. İlk MTV'de ‘Protection’ın klibini izleyip Tracey Thorn'un sesine mi, şarkının mükemmmell­iğine mi, klibin acayipliği­ne mi şaaşırsam bilememişt­im.

4] En sevdiğin yerli albüm?

Mor M ve Ötesi - “Dünya Yalan Söylüyor” Bazı şarkıların demosunu dinlemişti­m albüm öncesi. 18-19 yaşlarında tanışıp müzik macerasına a beraber düştüğüm arkadaşlar­ımın bu u kadar iyi şarkılar yapmış olması ve bunun o zamanın Türkiye'sinde karşılık ılık bulması beni çok umutlandır­mıştı. . Şimdi öyle bir yeni grubun bugünün ün Türkiye'sinde çıkabilece­ğine dair çok umutlu değilim...

5] En çok izlediğin film?

“Süt Kardeşler”. Çocukluğum­dan mdan beri 30-40 kez izlemişimd­ir. 'Gülyabani' abani' şarkımın ilham kaynağı. Başyapıt!

6] ı olsun,ols canlan-dırsınsın Hayatını anlatan filmin adı ne olsun, seni kim canlandırs­ın ve müziğini kim yapsın?

“Kadının Adı Var” olabilir. Jane Campion yönetse, Cate Blanchett oynasa, müziğini de PJ Harvey yapsa diye bir hayal kurabiliyo­rsak, filan.

7] Hayatını değiştiren kitap?

Andersen'den “Masallar”, Elizabeth Wurtzel - “Prozac Nation”, Clarissa P. Estes - “Kurtlarla Koşan Kadınlar”, Edip Cansever - “Yerçekimli Karanfil”, Birhan Keskin'in tüm şiirleri, Sema Kaygusuz - “Yüzünde Bir Yer”, Ece Temelkuran - “İç Kitabı”

8] Albüm koleksiyon­unda yer alan, senden hiç beklenmeye­n albüm nedir?

Ah Canım Ahmet - “Ah Canım Vah Canım”. '90'lar sonunda Türk popundan çıkmış ilginç adamlardan biriydi. Sesi çok iyiydi. Albümün prodüktörü MFÖ’den Özkan Uğur'dur.

9] Çocukken ayna karşısında kimi taklit ediyordun?

Nurhan D. kantoları çok eğlenceli ve neşeliydi, kıyafetler­i çok renkliydi ve 4 yaşında bir kız çocuğu için çok çekiciydi. “Ben Kalender Meşrebim”i yorumlamam­a sebep olmuştur. Bir de Barış Manço'nun her kelimeyi anlatan el hareketler­ini taklit ediyordum. Çok seviyordum onu; basgitarla­rını bile ağzımla ezbere söylüyordu­m:)

10 Günümüzden bir müzisyeni ölümsüz kılma hakkın olsolsa kimi seçersin?

Motörhead’den Lemmy. Hiç ölmesin isterim. Müzisyen olmamıza sebep olmuş bir efsanedir kendisi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 7
8
8
7 8 8
 ??  ?? 10
10
 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 4
4
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye