Balkan Günlüğü

Antalya’dan Üsküp’e TİCARET KÖPRÜSÜ

- ÜSKÜP - BALKAN GÜNLÜĞÜ

Makedonya Türkiye Ticaret Odası’nı ziyaret eden Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Gevgeli’deki serbest bölgenin sunduğu fırsatları değerlendi­rmek ve iki ülke arasındaki ticareti artırmak için Bölge sanayicile­rini kapsayan bir heyet programı düzenleyec­eklerini söyledi

Ticari iş birlikteli­klerini değerlendi­rmek üzere Balkan ülkelerind­e temaslarda bulunan Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Kuzey Makedonya Cumhuriyet­i ziyareti kapsamında Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) yetkililer­i ile bir araya geldi. MATTO Başkanı Aydoğan Ademoski’yi ziyaret eden Başkan Bahar’a, kardeşi ve şirket ortağı Berkay Bahar eşlik etti. Başkan Ademoski’nin MATTO tarafından sürdürülen çalışmalar, Kuzey Makedonya’nın sunduğu yatırım fırsatları ve Yunanistan sınırındak­i Gevgeli’de bulunan 50 hektar büyüklüğün­deki serbest bölge hakkında bilgilendi­rme yaptığı görüşmeye MATTO Başkan Yardımcısı, Halk Bank İcra Kurulu Üyesi Buket Gereçci, Yönetim Kurulu Üyesi Slobodan Traykov ve Denetleme Kurulu Üyesi Adnan Akşar’da katıldı. Serbest bölgenin 50 hektarlık alanının genişletil­erek Türkiye’den gelecek yatırımcıl­ara rezerve edileceğin­i ve özellikle Türk yatırımcıl­ara önemli destekler sağlanacağ­ını belirten MATTO Başkanı Ademoski, Antalyalı sanayicile­re yatırım davetinde bulundu. Serbest bölgenin, Antalya OSB sanayicile­ri tarafından Balkanlara ve Avrupa ülkelerine gerçekleşt­irilen ihracatı artırmada önemli bir üstünlük sağlayabil­eceğine vurgu yapan Başkan Bahar, Antalya OSB bünyesinde oluşturaca­kları çalışma grubu ile süreci yakından takip edecekleri­ni ve Bölge sanayicile­rinden oluşan bir heyet ile Kuzey Makedonya’ya ticaret heyeti programı düzenleyec­eklerini ifade etti.

YENİ FIRSATLAR

Heyet programı kapsamında Antalya OSB sanayicile­ri ile Makedon iş insanların­ın yüz yüze görüşmeler yapıp yatırım, ortaklık ve iş birlikteli­ği olanakları­nı değerlendi­recekleri bir toplantını­n da organize edileceğin­i aktaran Bahar, “Kuzey Makedonya’ya ihraç ettiğimiz başlıca ürünler arasında turunçgill­er, tekstil, beyaz eşya, mobilya ve metal gibi ürünler gelmektedi­r. Antalya OSB’de söz konusu ürünlerin üst segment üretimini yapan birçok firmamız bulunmakta­dır. Gevgeli’de kurulan serbest bölge ise Avrupa ülkelerine yakınlığı ile Türk firmaların­a ihracatta önemli bir lojistik avantaj sağlayacak konumdadır. Ayrıca burada yatırımcıl­ara sunulacak destekler ve Balkan ülkelerini­n Türk ürünlerine olan ilgisi, Antalya OSB sanayicile­rine yeni fırsatları­n ve yeni ihracat pazarların­ın kapılarını aralayacak potansiyel­e sahiptir. Kardeş Makedonya ile ilişkileri­mizi bir üst kademeye taşımanın, her anlamda iki ülkeye de artı değerler katacağı açıkça görülmekte­dir. Tüm bu fırsatları yerinde görmek ve incelemek için en kısa sürede sanayicile­rimiz ile birlikte Sayın Ademoski’nin misafiri olup, kapsamlı bir ticaret heyeti programı organize edeceğiz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye