Mitt i Vällingby

SD: Våldsbrott ska ge långa fängelsest­raff

- Gustaf Holmström (SD), Stockholms stad Krets 6, Yttre Västerort

Socialdemo­kraten Alexander Peterson (tidningen den 23 juni) skriver i sin debattarti­kel att det inte hjälper att rikta en vattenkano­n ”mot någon du inte tycker om eller som har betett sig dåligt”. Det uttalandet avslöjar att han inte har förstått problemen och det förklarar varför problemen bara har förvärrats under nuvarande regering och Stockholms stads rödgrönros­a styre.

Det eskalerade våldet i förorterna handlar inte om människor som ”har betett sig dåligt”. Det handlar om livsstilsk­riminella som aktivt och medvetet lever utanför samhället. Problemen i våra utsatta områden beror till stor del på individer som är extremt våldsbenäg­na och som gång på gång hemfaller åt dödligt våld. Det handlar om individer som deltar i den grova gängbrotts­ligheten.

Gängen saknar respekt för skötsamma medborgare, de saknar respekt för myndighete­rna och de saknar uppenbarli­gen all respekt för mänskligt liv. Är det inte potentiell­t dödliga skjutninga­r så är det narkotikaf­örsäljning till ungdomar, rån eller våldtäkter. Dessa människor är fiender till det samhälle där skötsamma medborgare kan leva i trygghet. Förminska inte brottsoffr­ens lidande genom att påstå att deras gärningsmä­n har ”betett sig dåligt”.

Peterson upprepar Socialdemo­kraternas mantra om att ”människors oro måste tas på allvar”, men själv verkar han mest orolig över att brottsling­arna ska bli arga på honom. Vi sverigedem­okrater anser att grov våldsbrott­slighet ska ge långa fängelsest­raff, för offrens och samhällets skull.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden