Mitt i Vallentuna

Nytt resultat: Färre är fulla på fotbollslä­ktaren

- Michael Toll michael.toll@direktpres­s.se

Nya siffror visar på det är färre som är packade på läktaren när AIK, Djurgården och Hammarby spelar. Satsningen ” Fotboll utan Fylla” drog igång i januari 2016. Målet var att minska en utbredda fyllan i samband med allsvenska fotbollsma­tcher. Efter två säsonger står det nu klart att man har lyckats.

Antalet kraftigt berusade personer har minskat rejält.

– Att vi redan efter så pass kort tid kan se så stora förändring­ar när det gäller kraftigt berusade personer är otroligt roligt, säger Johanna Gripenberg, sektionsch­ef på STAD, i ett pressmedde­lande.

AIK, Djurgården och Hammarby och också är med i satsningen. Klubbarna är nöjda över det positiva resultatet.

– Det är oerhört glädjande. Nu har vi en metod som vi vet fungerar och även om resultaten redan är väldigt positiva finns det fortfarand­e saker som behöver förbättras ytterligar­e, säger Henrik Kindlund, vd Hammarby Fotboll.

– Att ta en öl eller två i samband med fotboll är helt ok men jag tror att alla håller med om att kraftigt berusade personer inte bidrar till bättre stämning, säger Henrik Berggren, vd Djurgården Fotboll.

– Fotboll utan Fylla handlar inte om att torrlägga fotbollen utan om att skapa en så positiv fotbollsup­plevelse som möjligt, säger Henrik Koch, säkerhetsc­hef AIK Fotboll.

Årets blåsstudie genomförde­s bland 2 514 besökare på Tele2 Arena och Friends i samband med åtta olika matcher som AIK, Djurgården eller Hammarby spelade.

Andelen personer med som hade mer än 1 promille alkohol i blodet har minskat med 4 procentenh­eter.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FOTBOLLSFY­LLA. Enligt blåstest som genomförts är det färre som är rejält packade på fotbollslä­ktarna, jämfört med för två år sedan.
FOTO: MOSTPHOTOS FOTBOLLSFY­LLA. Enligt blåstest som genomförts är det färre som är rejält packade på fotbollslä­ktarna, jämfört med för två år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden