Mitt i Vallentuna

Hotell säljer ut sina rum – med städning och möbler

- Hege Hellström

Sugen på att bli hotellägar­e, lite som i Monopol? Då har du inte chansen. Däremot kan du bli ägare av ett rum i ett hotell, i Fågelsånge­n. För ett tag sedan lades rummen i hotellet i Fågelsånge­n i Vallentuna ut till försäljnin­g. Men rummen försvann snart från mäklarens hemsida.

Nu har en ny mäklare fått i uppdrag att sälja, till att börja med två rum på nedervånin­gen. Övervåning­arna renoveras fortfarand­e.

– De säljs som hotellrum, det är ingen regelrätt bostadsrät­t. Framför allt är de tänkta till företag som vill ha flexibla nattvistel­ser, säger Carl-Fredrik Lindgren, fastighets­mäklare på Gripsholms fastighets­förmedling.

Privatpers­oner kan köpa lägenheter­na.

– Men de kan inte skriva sig där, det medger inte detaljplan­en.

Kostar nära 900 000

Köparen kan bo i sin lägenhet till stor del – men inte alltid. Det krävs att ägaren lämnar lägenheten till hotellet vissa perioder.

– Exakt hur det kommer att se ut är en sak mellan mig, köparna och hotellet, inte för allmänhete­n, säger Carl-Fredrik Lindgren.

De två rummen på bottenvåni­ngen som är till salu är 16 respektive 17 kvadratmet­er stora, och utgångspri­set ligger på 891 500 kronor. Månadsavgi­ften är 1 158 kronor, och då ingår städning och möblering.

Privatpers­oner har hört av sig, berättar Carl- Fredrik Lindgren, men att de är osäkra på det nya sättet att köpa hotellrum med bostadsrät­tsmodell.

– Det är ett nytt sätt att köpa och ingen regelrätt bostad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden