Mitt i Vallentuna

Axels vagn ett hett uthyrnings­objekt

- Kevin Wedin

En vedeldad bastu på hjul – det var vad Vallentuna­bon Axel Törnlöv köpte för två år sedan. För att kunna basta med familjen var som helst – och nu även hyra ut. Utifrån sett ser husvagnen ut som vilken som helst, men det som skiljer Axel Törnlövs husvagn mot andras är att den består av en bastu. Vallentuna­bon har bastuvagne­n på sin tomt och köpte den för två år sedan.

– Det var en husvagnsti­ll- verkare som nischade in sig på bastuvagna­r och de byggde den här som en prototyp. Vi hade inte bastu hemma och jag har en finsk fru som ville basta och jag tyckte om den mobila lösningen, säger Axel.

Husvagnen består av en bastu med plats för åtta till tio personer och även av toalett och omklädning­srum. Dessutom får man köra husvagnen i högst 80 kilometer i timmen och den har fått följa med på flera utflykter.

– Nu står den hemma på tomten men vi har haft med oss den till badstrände­r bland annat. Jag har tagit med den till jobbet och vi har haft after work i den.

Men det är inte alltid bastun på hjul står hemma på tomten, den är också tillgängli­g för att hyra.

– Alla är ju väldigt positiva och många vill vara med, det är ju en rolig grej och kul att titta på. Intresset varierar och jag hyrde ut den två gånger förra hösten och i våras, men nu sitter det dubbdäck på.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden