Mitt i Vallentuna

Politikern­s förslag till nya toget: Skejtpark

- Kevin Wedin

Skejtpark, foodtrucks och permanent torghandel – det är några av önskemålen som Miljöparti­ets gruppledar­e, Nicklas Steorn, har för torget i centrum. I en lokal Facebook-grupp uttryckte en Vallentuna­bo en önskan om att en skejtpark borde finnas i kommunen. Förslaget blev påhejat av fler Vallentuna­bor, och en av dem som nappade är miljöparti­ets gruppledar­e Nicklas Steorn.

”Stora torget kan göras till skejtpark, den delen äger kommunen. Nu är det en död yta”, kommentera­de han.

– Det var väl lite mer skämtsamt, men vi har haft en idé om att ha en skejtpark och när man började göra i ordning på torget så tycker vi att man borde kunnat göra lite mer som i Täby, säger han.

– Där finns det en del element på torget, olika fundament i olika höjder som kan användas.

Hans tankar sträcker sig inte till en fullstor skejtpark, men han anser att något behövs på torget för att skapa liv och rörelse.

– Nu går man bara från tåget till affären, något som får folk att stanna till vore bra. Man kanske kan få dit en permanent torghandel under vår och sommar, sen foodtrucks som man har i Täby, säger Steorn.

– Visst, det är inte helt klart och just nu ser torget inte så roligt ut, men det är enkelt att vara efterklok.

Även om en skejtpark på torget blir svår att ordna i efterhand så säger Nicklas Steorn att partiet har andra idéer. Bland annat vill de anlägga en äventyrspa­rk på andra sidan järnvägen.

– Där hoppas vi kunna ta ett litet större grepp, något som är till för folk i alla åldrar. Det skulle inte vara enbart för skejtare eller de som vill sitta och ta det lugnt, men det skulle vara en inriktning mot skejt och parkour, säger han.

– Det handlar ju egentligen om att skapa mötesplats­er, det saknas lite av det här i Vallentuna.

 ?? FOTO: ROFFE ANDERSSON/ YLVA BERGMAN ?? FÖRSLAG. Nicklas Steorn (MP) har flera förslag på hur torget i Vallentuna går att pigga upp.
FOTO: ROFFE ANDERSSON/ YLVA BERGMAN FÖRSLAG. Nicklas Steorn (MP) har flera förslag på hur torget i Vallentuna går att pigga upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden