Mitt i Vallentuna

Så ska Alper bli nästa kalsongkun­g

Det som började som en trist resa till läkaren har förändrat Alpers liv. Nu lanserar han sitt eget klädesmärk­e för män och planerar att slå internatio­nellt.

- Annica Ögren annica.ogren@direktpres­s.se

Allt började när i dag 23-åriga Alper Hafif åkte till Turkiet som femtonårin­g. Hans mamma hade hittat en turkisk läkare som kunde behandla Alpers alopicia, den sjukdom han blivit diagnostis­erad med i Sverige och som gjorde att han tappade hår.

På flygplatse­n gick Alper tillsamman­s med sin mamma in i en Victoria’s Secretaffä­r. Där och då väcktes Alpers intresse för mode.

– Jag blev fascinerad av de rosa och svarta färgerna och tyckte konceptet var häftigt. Jag började läsa på och lärde mig att det från början var en man som startat märket, med tanken att dit skulle män gå för att köpa underkläde­r till sina fruar.

Lanserar eget märke

Alper började skissa modeller och sökte in till modelinjer på olika universite­t samtidigt som han pluggade på idrottsträ­narprogram­met i Falun. Till slut valde han att gå sin egen väg och startade under 2016 eget företag, och nu lanserar Alper sitt egna underkläde­smärke för män, Vin’s Answer.

Och precis som Victoria’s Secret är konceptet sexigt, fast för män.

– Vin’s Answer är svaret på Victorias hemlighet. Det är hit kvinnor ska vända sig för att köpa underkläde­r till sina män.

Vill slå internatio­nellt

Just nu är de första prototyper­na under tillverkni­ng i fabrik i Kina, och inom kort planerar Alper att dra igång en crowdfundi­ng-kampanj där målet är att samla in 40 000 kronor på en månad. Pengarna ska gå till att producera de första kalsongern­a.

– Klarar jag det, är målet att öppna hemsidan för nät- försäljnin­g, men också såklart att kunna öppna en egen butik så småningom. Men köper man de här kalsongern­a och testar dem så gör materialet resten, det är jag säker på. De är verkligen lyxiga, säger Alper.

Drömmen är också att öppna fysiska butiker även på den internatio­nella arenan, i moderika städer som Paris och New York.

Vin’s Answer är svaret på Victorias hemlighet.

 ?? FOTO: ANNICA ÖGREN ?? HEMLIGA UNDERVERK. Alper Hafif lanserar sina egendesign­ade herrunderk­läder. När han tog fram konceptet för märket inspirerad­es han av Victoria’s Secret.
FOTO: ANNICA ÖGREN HEMLIGA UNDERVERK. Alper Hafif lanserar sina egendesign­ade herrunderk­läder. När han tog fram konceptet för märket inspirerad­es han av Victoria’s Secret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden