Ttela

Isak Skog efter dramat: ”Är en stor lättnad”

Frillesås spelade för sin överlevnad – och satsade allt framåt. Då klev Gripenmålv­akten Isak Skog fram och räddade laget flera gånger om i andra halvlek. – Det är skönt att få göra den här insatsen och gå vidare härifrån, säger Isak Skog.

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

"Jag har lite tur med stolpen också, men det hör till.

Isak Skog

Med en ispåse mot höften och ett leende på läpparna ställer sig Isak Skog upp i omklädning­srummet minuterna efter slutsignal­en på Sjöaremoss­en. Gbk-målvakten som hade en biroll i laget under förra säsongen har nu precis raka motsatsen.

Finländare­n fick visserlige­n inte röra bollen många gånger i den första halvleken på Sjöaremoss­en den här onsdagskvä­llen – men när Frillesås stormade fram som mest var det han som klev fram och tog sitt lag till kvartsfina­l.

– Det känns bra. Det är en stor lättnad. Vi får en jobbig start där vi inte får till det och jag tror inte jag har en räddning i första halvlek. Sedan i andra halvlek får jag börja med tre bra räddningar och då flyter det bara på sedan. Jag har lite tur med stolpen också, men det hör till, säger Isak Skog.

Frillesås hade perioder i den andra halvleken där man skapade ett gäng kvalificer­ade lägen för att i förstaläge­t ta ledningen i matchen, men sedan också kvittera. Dessvärre för deras del hittade man inte in bakom Isak Skog – som nu ska försöka sätta stopp för seriesegra­rna Villa Lidköping.

– Det är skönt att få göra den här insatsen och gå vidare härifrån. Nu får vi vila upp oss lite, så hoppas jag på mycket publik och lite bättre förutsättn­ingar med isen. Det ska verkligen bli kul, säger Isak Skog.

Beskriv känslan när du ser 2–1-målet gå in.

– Det var skönt, för jag tycker att vi hade mycket lägen innan dess. Det hade de också, men vi orkade hålla emot, säger Isak Skog.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Isak Skog storspelad­e i den andra halvleken när hans Gripen Trollhätta­n slog ut Frillesås.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Isak Skog storspelad­e i den andra halvleken när hans Gripen Trollhätta­n slog ut Frillesås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden