Ttela

Pettersson har bestämt sig – stannar i Lidköping

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se

Nu har Ida Pettersson bestämt sig. Det blir spel i Lidköpings FK kommande säsong. – Det kändes som det bästa beslutet just nu, säger hon.

När Ttela-sporten pratade med Ida Pettersson några veckor efter att Lidköpings FK klarat nytt elitettank­ontrakt var hon osäker på framtiden.

– Jag har inte tagit något beslut ännu, jag håller på och funderar, sa hon då.

Nu har hon funderat klart. Ida Pettersson, som skrev på för Lidköpings FK inför den säsongen 2019, blir kvar i klubben minst ett år till.

– Jag har funderat mycket fram och tillbaka, men det kändes rätt att stannar kvar i Lidköping. Jag känner mig revanschsu­gen och vill visa vad jag verkligen går för. LFK tror väldigt starkt på mig och har verkligen satsat på mig, då vill jag gärna ge tillbaka, säger hon.

Revanschsu­get kommer efter en säsong som började med att Ida Pettersson under försäsonge­n bröt vänster skenben. Efter månader av rehab blev det till slut 15 matcher för Pettersson.

– Jag håller på med uppbyggnad och närmar mig fullt återställd, säger hon.

Pettersson­s förlängnin­g kan även öppna upp för att Emilia Bengtsson blir kvar i Lidköping.

Så här sa Bengtsson till Ttela-sporten i början av december:

– Jag har inte funderat alls mycket ännu. Det beror lite på hur Ida Pettersson gör med. Jag har nämligen inget körkort, så det blir lite svårt med pendlingen annars. Men LFK ligger väldigt högt upp på min lista.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? Det blir ytterligar­e ett år i LFK för Ida Pettersson.
Bild: Mathias Bergeld Det blir ytterligar­e ett år i LFK för Ida Pettersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden