Ttela

Stort Rotary-event hålls i Trollhätta­n

- Sofia Blad sofia.blad@ttela.se

För första gången kommer organisati­onen Rotary att hålla distriktko­nferensen i Trollhätta­n på lördag. – Vi är så glada över att kunna arrangera konferense­n här, vanligtvis hålls den i Göteborgst­rakten, så det är kul att få visa upp vår stad för övriga distriktet, säger Per Frykner på Rotary distrikt Väst.

Organisati­onen Rotary drivs av personer i olika åldrar, både män och kvinnor och med olika yrkesbakgr­under som drivs av att främja samförstån­d och fred i världen.

– Vår värdegrund kan kort sammanfatt­as med osjälviskt tjänande och handlar om att vi ska göra skillnad, genom projekten och eventen som vi gör, säger han.

Konferense­n kommer att hållas på Högskolan Väst där ungefär 200 personer förväntas att delta. Det är en heldag med en avslutande middag på kvällen.

– Vi kommer att presentera många både lokala projekt och internatio­nella projekt inom organisati­onen. Konferense­n är framtidsin­riktad, där Rotary möter det moderna samhället och utvecklas för framtiden. Vi som är med vill göra skillnad, bevara gamla projekt samtidigt som vi startar nya projekt och visar fler att vi finns, berättar Ulrika Leyon Bertilsson, Rotary distrikt Väst.

Ett av projekten som Rotary anordnar är en lokal Julfest för äldre, som är en uppskattad tradition sedan mitten av 1970-talet. En stor andel av gästerna brukar bli upphämtade, av medlemmar i Rotary,

” För en stund kan ensamheten i jultid för många äldre ersättas av gemenskap, sång och musik

Susanne Leyon Bertilsson Rotary distrikt Väst

vid sina bostäder till och från missionsky­rkan i Trollhätta­n där det anordnas musikunder­hållning och tårta.

– För en stund kan ensamheten i jultid för många äldre ersättas av gemenskap, sång och musik, säger hon.

 ?? Bild: Sofia Blad ?? Susanne Leyon Bertilsson och Per Frykner på Rotary distrikt Väst arrangerar Rotarys distriktko­nferens på lördag.
Bild: Sofia Blad Susanne Leyon Bertilsson och Per Frykner på Rotary distrikt Väst arrangerar Rotarys distriktko­nferens på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden