Ttela

Bluesens framtid visar upp sig på Blå scenen

-

Han är bara 25 år men har redan hunnit släppa fem album och vinna flera prestigefy­llda priser. Det är inte för inte den brittiske bluesgitar­risten och sångaren Laurence Jones kallas för ”Bluesens framtid”.

Laurence Jones är ute på en västsvensk turné som kunnat bli verklig tack vare ett unikt samarbete mellan åtta bluesfören­ingar i nätverket Blues i Väst, Kultur i Väst och Kultur i Halland.

I morgon står 25-åringen på Blå scenen, som gäst hos Blue Chain, och trots sin ungdom har han redan hunnit med en hel del i sin karriär.

Han började spela gitarr när han var sju och hittade snabbt bluesen via sin pappas vinylskivo­r, där The Groundhogs ”Split” från 1971 var en riktig favoritpla­tta. Han övade timme efter timme och drev redan i tidiga tonåren ett coverband.

När han var 17 startade han sin första egna trio och fick lägga universite­tsstudiern­a på is när han fick erbjudande om att åka på turné med Johnny Winter och Walter Trout.

2012 fick han skivkontra­kt och släppte debutskiva­n ”Thunder in the Sky”. Sedan dess har han bland annat fått fyra British Blues Awards och blivit framröstad som Best European Guitarist under European Music Awards.

Hans senaste album, ”The Truth”, släpptes våren 2018 och hyllades av recensente­rna. Plattan har bland annat fått omdömet ”the catchiest blues rock album of the year”.

Med John Mayer, Eric Clapton och Jimi Hendrix som sina husgudar är hans mål att sprida bluesen till publikmass­orna, precis som de gjorde.

 ?? Bild: Pressbild ?? Laurence Jones är ett av bluesens stora framtidsna­mn. I morgon spelar han i Vänersborg­s Folkets hus.
Bild: Pressbild Laurence Jones är ett av bluesens stora framtidsna­mn. I morgon spelar han i Vänersborg­s Folkets hus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden