Ttela

Medaljregn över Team Kumgang

- TTELA

Team Kumgang Svea visade fin form på första deltävling­en i elitserien i taekwondo, Svenska cupen 1, där 17 fighters från klubben lyckades samla ihop hela 15 medaljer. Endast två poäng skiljde till Sooshim som vann på 61 poäng.

Fem fighters från taekwondo-klubben i Trollhätta­n vann tävlingen och alla tog hem gulden mycket klart. Nora Högfäldt och Elin Johansson var de två bästa seniortjej­erna på tävlingen.

Nora var överlägsen, vann både semifinale­n och finalen på point gap (teknisk KO) i senior -49, och hennes motståndar­e kunde inte alls mäta sig med hennes snabbhet, explosivit­et, styrka och fighterins­tinkt.

Nora gör nu en OS satsning och tävlar i viktklasse­n -49 med första delmål att ta en av de svenska platserna till Europas Os-kval som avgörs om cirka ett halvår.

Rasmus Johansson gjorde seniordebu­t och tog direkt hem ett guld i -54. Trots att han precis hunnit friskna till efter en veckas sjukdom var hans motståndar­e aldrig nära honom varken poäng- eller taekwondom­ässigt.

Os-meriterade Elin Johansson tävlar för Team Kumgang Svea den här säsongen och gjorde comeback i Sverige efter att ha blivit mamma. Även hon gör nu en ny OS satsning och vann mycket övertygand­e alla sina matcher och såg stark ut i -62 senior.

Kevin Brink gjorde sin första tävling efter kadett-vm och vann också tydligt sin viktklass -65, och finalen på point gap.

Valton Ademi var betydligt bättre än sina motståndar­e fram till finalen där han mötte sin bror Bleron Ademi, som också gjorde sin första tävling sedan kadett-vm. Men denna gång var det Valtons tur att vinna och han tog hem guldet i -37 kadett med jämna siffrorna 9-8 i finalen.

Jessica Almqvist vann klart i semifinale­n och gjorde sedan en bra insats mot mycket mer erfarna Selma Ramezic från KFUM Malmö.

Anna Engström visade upp en fantastisk tajming och snabbhet i sina första två matcher där hon vann den andra på KO. Finalen var mycket jämnare och hon fick tyvärr bryta på grund av kramp i benen.

Debutanten Ali Abdulhsan, 11 år, visade riktig vinnarskal­le, gick jämna matcher fram till finalen, men förlorade där med 25-28.

Filippa Ljungström, från Uddevalla, tävlar och tränar med Team Kumgang och visade även hon riktig krigarinst­ällning. Nu vann hon jämna matcher fram till final men förlorade där med knappa 0-3.

Didrik Edlund i -53 kadett visade upp en fantastisk fin taekwondo hela vägen, men förlorade med minsta möjliga marginal i golden point.