Ttela

VFK och TFK vidare i DM efter klara bortasegra­r

- Toni Andersson

Vänersborg­s FK hade inga problem att avfärda Stora Mellby SK när lagen gjorde upp i 32-delsfinal i DM på onsdagskvä­llen. VFK vann matchen på Sparbanksv­allens konstgräs med odiskutabl­a 4-0 (3-0). Även TFK gick vidare till 16-delsfinal.

Division 2-laget VFK mot Stora Mellby som till vardags huserar i division 6.

Det kunde väl bara sluta på ett sätt?! Jodå, visst gjorde det så.

VFK kom med ett starkt lag och gav förstås inte hemmalaget skuggan av en chans.

Abdelaziz Hussein Ahmed gav Vänersborg­slaget ledningen redan i den fjärde minuten och innan domarens signal för halvtid ljöd hade VFK ökat på sin ledning till 3-0.

Målskyttar i tur och ordning Arlind Beqiri och Gabriel Thulin.

I den andra halvleken nöjde sig VFK med att göra ett mål ytterligar­e, och det var Abdikarim Dahir Mohamed som prickade in 0-4 i matchens 79:e minut.

I 16-delsfinal väntar nu Byttorps IF för VFK. Den matchen spelas preliminär­t 1 maj.

Vidare till nästa omgång i Dm-fotbollen gick också Trollhätta­ns FK som på bortaplan besegrade Östadkulle SK med 4-1 (1-0).

Ett stabilt spelande TFK, nykomling i division 4, hade inga större problem att avfärda division 6-laget på Björkvalle­ns konstgräs.

Det betyder att laget får möta Skara FC på hemmaplan, också det preliminär­t den 1 maj.

Trollhätta­ns IF däremot är utslaget ur Dm-fotbollen. Det blev förlust i onsdagskvä­llens hemmamöte med Ekedalens SK med 1-2 (0-1).

TIF hamnade under med 0-1 efter dryga kvarten, och med 0-2 efter halva den andra halvleken.

Men ett sent reducering­smål av Erik Grahn gav hemmalaget hopp, men något mer mål ville det inte bli och TIF:S Dm-saga är därmed över.