Ttela

Tung premiärsmä­ll för Skoftebyn mot Gauthiod

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Det blev en premiär i moll för Skoftebyns IF i damernas division 1 Norra Götaland. Onsdagskvä­llens hemmamöte med IK Gauthiod slutade nämligen 1-3 (0-2). – En helt onödig förlust, tyckte Sif-tränaren Patrik Thulin.

Skoftebyn gjorde en riktigt usel första halvlek då absolut ingenting stämde.

– Så dåligt får vi inte starta matchen, vi låg för långt ifrån deras spelare och hade inget eget spel. Däremot föll vi in deras, tvärtemot vad vi sa innan matchen, sa en mycket besviken Patrik Thulin.

En snabb omställnin­g efter hemmahörna resulterad­e i 0-1 sedan Sigrid Werngren väl lättvindig­t slitit sig loss från Viktoria Hummerhiel­m i SIF:S mittförsva­r.

Skoftebyns mittback tvingades strax därefter lämna planen med en knäskada som minne av matchen.

– Oklart hur illa det är, hoppas att det inte är något allvarligt. Vi tappade mycket huvudspel när hon lämnade planen, konstatera­de Thulin.

En chans värd namnet noterades för Skoftebyn före pausen.

Eller rättare sagt tre – i samma moment.

Det var lagkaptene­n Isa Mossberg som efter hörna fick läget tre gånger i rad, men Gauthiods målvakt Hilma Lundqvist gjorde åtminstone en fantastisk räddning.

I halvlekens slutminute­r brände Sigrid Verngren en straff, men bara minuten därefter kunde Ida Mörk nicka in tvåan.

– Efter straffen måste vi slå långt och hinna positioner­a oss, det gjorde vi inte tyvärr ...

Efter 0-2-målet hade sedan Ida Mörk ett skott i kryssribba­n och ut.

Efter pausen ryckte Skoftebyn laget upp sig och hade ett par rejäla kvittering­schanser sedan först Emma Eriksson reducerat till 1-2.

Efter fyra passningar på raken – första gången i matchen – hamnade bollen hos Emma som resolut prickade in bollen.

Kvittering­slägena bokfördes båda på Mirjam Bader som kom mycket starkt efter pausen – när hon fick bollar att jobba med.

Först sköt hon i stolpen sedan Lundqvist gått bort sig i straffområ­det, sedan ett skott som strök ribbans överkant.

– Andra halvlek är okej, en normalpres­tation från vår sida. Men första halvlek förstör för oss, menade Patrik Thulin.

Spiken i Sif-kistan hamrade Moa Andersson in efter hörna. Hon fick en sällan skådad träff med vänsterdoj­an och bollen for som en projektil upp i nättaket.

?? Bild: Toni Andersson ?? Emma Eriksson svarade för Skoftebyns enda mål i premiären mot Gauthiod som vann med 3-1.
Bild: Toni Andersson Emma Eriksson svarade för Skoftebyns enda mål i premiären mot Gauthiod som vann med 3-1.