Ttela

Ledarsvep

-

Nu måste regeringen se till att sjukvården inte drabbas av detta dråpslag. Det får stora konsekvens­er för hela sektorn. Man kan exempelvis inte utesluta att pensionera­de läkare som har valt att arbeta som egenföreta­gare väljer att lämna yrket när de inte längre kan hävda sig eftersom deras taxa plötsligt stiger med 25 procent.

Tobias Wikström i Dagens industri (oberoende)

Den stora majoritete­n högutbilda­de betalar inte heller värnskatt så det är fel att kalla det en skatt på utbildning. Låg skatt ska inte vara en fråga för de välbeställ­da utan för alla. De svenska högerparti­erna bör slå vakt om det allt starkare stödet bland ”vanligt folk”. Viljan att hålla ihop landet och bejaka ordning och rättvisa är i själva verket borgerliga dygder.

Håkan Boström i Göteborgs-posten (liberal)

Men anklagelse­rna mot Michael Jackson är kända sedan tidigt 1990-tal. Han har dessutom aldrig dömts. Det är märkligt, men mycket typiskt för vår tid, att radiostati­oner och andra ska paniktramp­a på bromsen nu. Orsaken är givetvis inte rakryggat ställnings­tagande för världens barn, utan hukande skräck för kritik.

Erik Helmerson i Dagens Nyheter (oberoende liberal)

Trots IS fasansfull­a brott måste vi klara att skilja terroriste­r från civila. Och att straffa barn för vad deras för deras föräldrar gjort är faktiskt en befängd tanke. Så vad bör vi göra? Första steget är att skruva ner populismen i debatten. Regeringen har ingen skyldighet – eller praktisk möjlighet – att hämta hem någon från konfliktzo­nerna i Irak och Syrien. Frågan handlar alltså om de personer som kommer hit av egen kraft eller som befinner sig i vissa flyktinglä­ger där de kan få hjälp att komma till Sverige.

Anders Lindberg i Aftonblade­t (obunden socialdemo­kratisk)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden